Afrika Sicakliklari Sonrasi Trafolara Fan Yerlestirildi

UEDAS, yogun sicakliklar nedeniyle enerji yogunlugu yasanan bölgelerdeki trafolara fan cihazi yerlestirmeye basladi.

Afrika Sicakliklari Sonrasi Trafolara Fan Yerlestirildi
Afrika ve Basra sicaklari yurt genelinde hissedilmeye baslarken enerji tedbirlerini de beraberinde getirdi. Bursa, Balikesir, Çanakkale ve Yalova’da 3 milyonun üzerinde aboneye elektrik dagitim hizmeti veren UEDAS, enerji artisi yasanan trafolara fan cihazi yerlestirerek sicaklik seviyesini dengede tutuyor. Trafolarin yük ve isinma durumuna göre fan yerlestiren saha ekipleri, simdiye kadar 110 trafonun montaj islemlerini tamamladi.

24 saat usulüyle enerji sürekliligini korumaya çalisan saha ekipleri, tüketimin yogun oldugu bölgelerde de mesaisini araliksiz sürdürüyor. Trafo merkezlerindeki sicakligi kontrol altina alabilmek için fan cihazlari yerlestirilirken enerji nakil hatlari, trafolar, aydinlatma direklerinin bakim ve kontrollerini saglayan saha ekipleri sicaktan etkilenen iletkenleri de yenilemeye devam ediyor.

Saha ekipleri, ariza onarim ve bakim çalismalarini araliksiz sürdürürken elektrik sebekesinin uzaktan kontrol ve kumanda faaliyetlerini saglayan SCADA sistemi sayesinde de çalismalar koordineli sekilde yürütülüyor.
Kaynak: İHA