3. Uluslararasi Esenyurt Halk Danslari, Müzik Ve Sanat Festivali Basladi

Istanbul Esenyurt’ta bu yil üçüncüsü düzenlenen, 35 ülkeden 500 dans grubu ve zanaatkârin katildigi Uluslararasi Esenyurt Halk Danslari, Müzik ve Sanat Festivali görkemli bir kortejle basladi. Açilis seremonisiyle devam eden festivalde çesitli ülkelerin dans gruplarinin gösterileri ve Kardes Türküler müzik grubu konseri ile vatandaslar doyasiya eglendi.

3. Uluslararasi Esenyurt Halk Danslari, Müzik Ve Sanat Festivali Basladi
Esenyurt Belediyesi tarafindan bu yil üçüncüsü düzenlenen Uluslararasi Esenyurt Halk Danslari, Müzik ve Sanat Festivali görkemli bir kortejle basladi.

35 ülkeden 500 dans grubu ve zanaatkârin katildigi festivalde "Uluslararasi Zanaatkârlar Sokagi" da kuruldu. Kurulan sokakta 11 uluslararasi el sanati ve 18 Anadolu el sanatinin sergilendigi stantlar yer aldi. Festivalin ilk gününde Esenyurt Belediye Baskani Ahmet Özer, Havana Parki’nda dansçilar ile birlikte halay çektikten sonra barisi ve kardesligi simgelemek adina zeytin agaci dikti. Farkli ülkelerin dans gruplari ve zanaatkârlarinin katilimiyla yapilan kortej sonrasi Rifat Ilgaz Açik Hava Tiyatrosu’nda saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan açilis seremonisi gerçeklestirildi.

Seremoni sonrasi çesitli ülkelerin dans gruplari sahneye çikarak gösteriler yapti. Dans gösterileri sonrasi Kardes Türküler müzik grubu konseri gerçeklestirildi.

Etkinliklere vatandaslarin yogun ilgisi olurken festivalin 21 Temmuz Pazar gününe kadar çesitli dans gösterisi ve konserler ile devam edecegi ögrenildi.

Kortej öncesi konusan Esenyurt Belediye Baskani Ahmet Özer, “Bugün itibariyla Esenyurt’ta Esenyurt Uluslararasi Halk Danslari, Müzik ve Sanat Festivali’ni baslatmis bulunuyoruz. Buradaki Havana Parkimiza kardesligin, barisin sembolü olan zeytin agaci dikiyoruz. 35 ülkeden 500 tane sanatçimiz gelmis. Rengarenk bir biçimde 5 gün boyunca bizim misafirimiz olacaklar. Hem kendi halk danslarini sergileyecekler. Kendi türkülerini, sarkilarini söyleyecekler. Anadolu’muzdan da çok çesitli ekiplerimiz var. Biraz önce ‘Zanaatkarlar Sokagi’nin açilisini yaptik. Inanilmaz el sanatlari var. Çesit çesit her ülke kendi el sanatlarini getirmis. Hatta getirmekle kalmamis, orada atölye gibi performans da yapiyorlar. Aksam da Kardes Türküler ile süreci devam ettiriyoruz. Yarin Manus Baba, öbür gün Anadolu Atesi, daha sonra Tugçe Kandemir ve her gün ayri bir mahallemizde bu gelen misafirlerimiz, kendi yeteneklerini sergileyecekler. Kendi kültürlerine bize ziyafet çekecekler. Sonra biz de onlara kendi kültürümüzü verecegiz. Esenyurt’umuzu Yasar Kemal’in dedigi gibi binbir çiçekli bir gül bahçesi haline getirecegiz. Biz geldigimizde Esenyurt’ta kentlesme ile ilgili sorunlar vardi. Bir Esenyurtluluk bilinci eksik görülüyordu. Ben ayni zamanda bir bilim insani olarak bunu gördügümde en temel mottomuzun Esenyurt için kültürün ve sanatin baskenti yapacagimizin iddiasi ile ortaya çiktik. Bu festivalin ardindan Baris ve Kardeslik Festivali, ardindan edebiyat ile ilgili festival, ardindan kadin emeginin degerlendirilmesi festivali ile devam edecegiz. Esenyurt sanata doyacak. Esenyurtlular mutlu olacak. Onlari mutlu görmek bizi de mutlu ediyor. 5 gün boyunca bu festivali gerçeklestirecegiz ve uluslararasi festivalimizi bir basariyla sonuçlandiracagiz. Esenyurt’un yolu açik olsun. Tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA