17 Yillik Üniversite Egitimine 26 Diploma Sigdirdi

Diyarbakir’da yasayan 36 yasindaki Dr. Islam Deviren’in, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde 26 adet diplomasi bulunuyor. 3 ayri lisans bölümünde daha egitimini sürdüren, ögretmenlik meslegini icra eden ve yazarlik yapan Dr. Deviren, “Her bölüm dünyaya farkli bir açidan bakmami sagladi ve disipliner arasi bir bakis açisi kazandirdi” dedi.

17 Yillik Üniversite Egitimine 26 Diploma Sigdirdi
Diyarbakir’da yasayan, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde 26 diplomasi bulunan 36 yasindaki Sosyal Bilgiler Ögretmeni Dr. Islam Deviren, ayni zamanda 3 farkli üniversitede egitimini sürdürüyor.

Dr. Deviren, 2009’da Karadeniz Teknik Üniversitesi Sinif Ögretmenligi Bölümünden mezun olduktan sonra hayatini egitime adadi. 17 yillik üniversite egitiminde Deviren, 4 ön lisans, 11 lisans, 10 yüksek lisans ve 1 doktora diplomasi almaya hak kazandi. Diyarbakir’da ögretmenlik meslegini icra eden Dr. Deviren, ögrenme yolculugunun sadece akademik basari degil, ayni zamanda hayat boyu ögrenme ve kendini gelistirme tutkusunun yansimasi oldugunu söyledi.



Elde ettigi 26 diplomayla Guinness Rekorlar Kitabi’na basvuracagini ifade eden Deviren, “Kamuda 15 yildir ögretmenim. 26 farkli bölümden mezun oldum. Her bölüm dünyaya farkli bir açidan bakmami sagladi ve disipliner arasi bir bakis açisi kazandirdi. Bu basarimla Guinness Rekorlar kitabina basvurmayi düsünüyorum. Buradaki gayem insanlara yasam boyu ögrenmenin önemini ve herkesin egitim potansiyelinin sinirsiz oldugunu göstermektir. Umarim bu basarilarim baskalarina ilham verir. Su an kendim doktora mezunu oldugumdan dolayi üniversite basvurularimi da yapmaktayim. 11 lisans, 10 yüksek lisans, 1 doktora ve 4 de ön lisans mezuniyetim var” dedi.



“Ilerlemedigin vakit gerilersin”

Psikoloji, sinif ögretmenligi, sosyal bilgiler ögretmenligi, ziraat mühendisligi ve çocuk gelisimi gibi alanlarda mezuniyet belgelerinin bulundugunu dile getiren Dr. Deviren, “Ayni zamanda yüksek lisans egitimimi de Hacettepe Üniversitesi’nde tamamladim. Doktorami ise Siirt Üniversitesi’nde bitirdim. Ilk mezuniyetim Karadeniz Teknik Üniversitesi Sinif Ögretmenligi bölümü oldu. Mezun olduktan sonra ögretmenlige basladim. Aslinda ögretmen oldugumuz için sürekli kendimizi güncel tutmamiz gerekiyordu. Yani ögrenmeyi ben bu sekilde ifade ediyorum; akintiya karsi yüzmek gibi görüyorum. Ilerlemedigin vakit gerilersin. Dolayisiyla ögretmenlik meslegini icra eden bütün ögretmenlerin kendini güncel tutmasi için farkli alanlarda bilgi sahibi olmasi gerektigini düsünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Su an 3 farkli bölüm daha okudugunu kaydeden Deviren, “Ögrenme öyle bir sey ki, tutku gerekiyor. Bu tutkuyu aslinda içinde yasatabiliyorsan, ya da o heyecani içinde yasatabiliyorsan, her seyin üstesinden gelebilirsin. Bu daha çok heyecanla ilgili bir durum. Dolayisiyla da egitim sürecimi daha devam ettiriyorum. Su an farkli üç bölüm daha okuyorum. Guinness Rekorlar Kitabina basvuru yapacagim. Su an 16 diplomali Italyan bir vatandas var. Onun rekorunu kirdigim için bu rekoru ülkemize getirmeyi düsünüyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA