Uluslararasi 25. Istanbul Büyükçekmece Kültür Ve Sanat Festivali Basin Toplantisi Yapildi

Büyükçekmece Belediyesi tarafindan bu yil 25’incisi düzenlenecek olan Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin basin toplantisi düzenlendi. Festival 24 Temmuz-3 Agustos tarihlerinde yapilacak. Festivali hiç destek almadan büyüttüklerini belirten Büyükçekmece Belediye Baskani Hasan Akgün, "Dünya Festivalleri Birligi’nin Türkiye’de ki a kategorisinde ilk ve tek festivali olmasi nedeniyle önem arz ediyor. Biz sadece kendi kültür ve sanatimizi tanitmiyoruz. Dünya kültür ve sanatini da Istanbul’un çesitli noktalarinda halkimizla bulusturuyoruz" dedi.

Uluslararasi 25. Istanbul Büyükçekmece Kültür Ve Sanat Festivali Basin Toplantisi Yapildi
Büyükçekmece Belediyesi tarafindan bu yil 25’incisi yapilacak olan Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin basin toplantisi Eyüpsultan’da bulunan ArtIstanbul Feshane’de düzenlendi.

Toplantiya Festivale Büyükçekmece Belediye Baskani Hasan Akgün, IBB Grup Baskan Vekili Nuri Aslan ve bir çok katilimci katildi.

Büyükçekmece Belediyesi uluslararasi degerlendirme kuruluslari tarafindan 9 kez üst üste “Dünyanin En Iyi Kültür ve Sanat Festivali” seçilerek 75 ülkeden 1200 sanat elçisini agirliyor. 2003 yilinda Birlesmis Milletlerin UNESCO’ya bagli Dünya Dans Festivalleri Birligi’ne üye olan Büyükçekmece Belediyesi, festival neticesinde dünya kültürlerini tüm dünyaya tanitip ülkemizle tanistirmayi amaçliyor. Festivalde bu yil Anadolu Atesi Özel Dans Gösterisi, Uluslararasi Altinköprü Halk Danslari Yarismasi, Uluslararasi Büyükçekmece Heykel Sempozyumu, Uluslararasi Fotograf Yarismasi, “Emegin Aski ile Üreten Eller” baslikli uluslararasi el sanatlari sergisi, uluslararasi çocuk el sanatlari atölyesi, zeka beceri oyunlari, nakis çalistayi, kukla gösterileri ve atölyeleri, Türk-Macar Dostluk Antlasmasi’nin 100. yili özel konseri, “Çeyrek Asirlik Yolculuk” sergisi, uluslararasi akordeon ve mizika sergisi, festival korteji ile IBB bando, mehteran gösterisi, Türk sanat ve halk müzigi konserleri gibi etkinlikler gerçeklesecek.

“Biz festivali devletten destek almadan bu hale getirdik”

Festival hakkinda konusan Büyükçekmece Belediye Baskani Hasan Akgün “Uluslararasi 25. Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 24 Temmuz’da ulusal boyutta basliyor, 29 Temmuz’da uluslararasi resmi açilisi yapiliyor. Dünya Festivalleri Birligi’nin Türkiye’de ki a kategorisinde ilk ve tek festivali olmasi nedeniyle önem arz ediyor. Biz sadece kendi kültür ve sanatimizi tanitmiyoruz. Dünya kültür ve sanatini da Istanbul’un çesitli noktalarinda halkimizla bulusturuyoruz. Festival 4 ayaktan olusuyor. 1’incisi heykel sempozyumu. 2’ncisi el sanatlari atölyesi çalismalari. 3’ncüsü dünya halk danslari yarismasi. Ödüllü bir yarisma. 4’üncüsü dünya fotograf yarismasi. Dünya fotograf sanatina büyük hizmet olarak ortaya çikiyor. Bu festival dünyada nasil aranan festivalse gelecekte de herkesin taniyacagi festival haline gelecektir. Biz festivali devletten destek almadan bu hale getirdik. Bütün maliyetini finansörlerimiz karsiladi. Fiziki gücünü de Büyükçekmece ailemiz karsiladi. Bu festivali hiç bir sekilde ihale ederek yapmadik. Festivalin resmi açilisi 29 Temmuz aksami Mimar Sinan Köprüsü üzerinde olacak. Tüm Istanbul halkini 75 ülkeden bin 200 gencin ele ele tutusacagi ana sahitlik etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA