Pandemi Ve Deprem Prefabrik Evlere Talebi Arttirdi

Dünyayi etkileyen pandemi ve ardindan 6 Subat 2023’te meydana gelen depremler vatandaslari prefabrik evlere yöneltti.

Pandemi Ve Deprem Prefabrik Evlere Talebi Arttirdi
Pandemiyle bahçeli evlere duyulan ihtiyaç ve ülkemizde son zamanlarda yasanan depremler vatandaslarda konut güvenligi konusunda ciddi endiselere yol açti. Deprem riski nedeniyle vatandaslar daha güvenli ve hizli insa edilen konut alternatiflerine yönelmeye basladi.

Bu durum Sivas ve birçok ilde prefabrik evlere olan ilgiyi arttirdi. Sehir hayatindan da uzaklasmak isteyenlerin tercihi olan prefabrik evler, maddi açidan uygun olmalariyla da hizla yayiliyor. Sivas’ta bir prefabrik üretim merkezinde mimarlik yapan Bedrettin Yildirim, “Insanlar pandemi ve depremden sonra artik prefabrik evler tercih etmeye basladi.

Betonarme evlerin fiyatlarinin da yükselmesinden dolayi bu evler tercih ediliyor” dedi.



“Prefabrik evlere ragbet çok fazla”

Sehir kalabaligindan uzaklasarak stres atmak için bu evlerin tercih edildigini belirten Yildirim, “Burada biz ahsap prefabrik evler yapiyoruz. Her bütçeye uygun ev üretiyoruz. 32 metrekareden 120 metrekareye kadar evlerimiz mevcut. Genel olarak deprem korkusundan dolayi insanlar artik prefabrik evler tercih etmeye basladi.

Ahsabin esnekliginden dolayi dayanikliligi çok fazla. Betonarme evlerin fiyatlarinin da yükselmesinden dolayi bu evler tercih ediliyor. Tabii bunlarin yaninda sehir kalabaligi, streste bu evlerin tercih edilmesinde büyük rol oynuyor. Standart modellerimiz var. Müsteri istegine göre iç ve dis mekânlarda degisiklik yapabiliyoruz. Ragbet çok fazla. Sivas’ta çok fazla hobi bahçesi var ve bu bahçelerde prefabrik ev tercih ediliyor. Il disindan da çok fazla siparis aliyoruz. Yurt disina da siparis gönderiyoruz. Ev fiyatlarimiz 325 bin liradan baslayarak 1 milyon 100 bin liraya kadar uzaniyor. Bu evlerin ömrünün uzunlugunda boyasi ve su almamasi çok önemlidir. Bu kriterlere dikkat edildiginde uzun yillar evleri gönül rahatligiyla kullanabilirler” seklinde konustu.



“Deprem faktörü çok etkili oldu"

Deprem nedeniyle prefabrik evi tercih ettigini dile getiren Nevzat Asan, “Evimi ahsap prefabrikten yaptirdim. Toplam 70 metrekare. Geçen sene 475 bin liraya mal ettim. Beton tercih etmedik, çünkü hem görüntüsü çok hos hem her yere tasinabiliyor. Bugün buradan gitmek istesem evimi de götürebilirim. Bu nedenle prefabrik tercih ettik. Bu evi yaptirmamizda pandemi dönemi ve deprem faktörü çok etkili oldu. Sivas’ta yasanan depremlerde geldik burada kaldik. Her seyin farkli bir yasantisi var. Apartmanda yasamak ayri, böyle müstakil yerde yasamak ayri. Burada mangal yapiyoruz, es dost gelip gidiyor. Burada meyve agaçlarimiz var. Bag bahçede zaman geçiriyoruz. Burada dogayla iç içeyiz. Insanlar artik sehir merkezinden bikti” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA