Lisansli Depoculuk Tesisinin 2. Etabi Dinar'da Açildi

Afyonkarahisar Ticaret Borsasi’nin destekleriyle Dinar ilçesinde bulunan Lisansli Depoculuk Tesisinin 2. etabi resmi olarak açildi. Toplam kapasitesi 57.200 ton olan tesisin bu ikinci etabi, 27.200 tonluk kapasiteyle hizmete girdi.

Lisansli Depoculuk Tesisinin 2. Etabi Dinar'da Açildi
Açilis törenine Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi, Dünya Odalar Federasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve Ibrahim Yurdunuseven, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakas, Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumus, Afyonkarahisar Ticaret Borsasi (ATB) Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Mühsürler, ATB Meclis Baskani Ali Riza Gürakar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Baskani Mustafa Ali Çelikten ve is dünyasindan birçok önemli isim katildi.

Tesisin bölgeye saglayacagi ekonomik katkilar ve depolama kapasitesiyle ilgili detaylar, açilis töreninde vurgulandi.

27 bin 200 tonluk tesisin açilisi yapildi

TOBB Baskani Hisarciklioglu, Tarim Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlügü (TMO) ile TOBB’un ortak çalismalar yaptigini belirtti.

Bu is birliklerinin Türkiye’deki ticaret borsalarinin hayvancilik ve tarim sektörlerinde büyümeye katki sagladigini vurgulayan Hisarciklioglu, özellikle Afyon Ticaret Borsasi’ni uluslararasi standartlara uygun bes yildizli bir borsa olarak nitelendirerek bu basarisindan dolayi tebrik etti.
Kaynak: İHA