Kocaeli'de Belediye Atiklarinin Yönetimi Konusuldu

Büyüksehir Belediyesi yetkilileri, IZAYDAS Genel Müdürlügü ev sahipliginde "Belediye Atiklarinin Yönetimi" konulu toplanti gerçeklestirdi.

Kocaeli'de Belediye Atiklarinin Yönetimi Konusuldu
Toplantida Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskani Mesut Önem ve IZAYDAS Genel Müdürü Muhammet Saraç, Kocaeli’de atiklarin yönetimine iliskin genel degerlendirmelerde bulundu. Toplantida organik, geri kazanilabilir, park-bahçe, tadilat ve özel atiklarin yönetimi konulari detayli sekilde ele alindi. Katilimcilar, mevcut uygulamalardaki eksiklikleri ve yanlisliklari degerlendirerek, etkin bir kaynakta ayri toplama sisteminin olusturulmasi amaciyla fikir alisverisinde bulundu.

Toplantinin ardindan IZAYDAS içerisinde faaliyet gösteren tesisler ve Atiktan Türetilmis Yakit Tesisi (ATY) incelendi. Bu inceleme ile atiklarin nasil yönetildigi, geri dönüstürüldügü ve ekonomiye kazandirildigi konularinda bilgi sahibi olundu.

Bu tür toplantilarla çevreye duyarli ve sürdürülebilir atik yönetim sistemlerinin gelistirilmesi hedefleniyor. Toplantilar, katilimcilara atik yönetimi süreçlerini iyilestirme ve sifir atik hedeflerine ulasma konularinda önemli bilgiler ve stratejiler sunuyor. Böylelikle daha temiz ve yasanabilir bir çevre için belediyeler arasinda is birligi ve koordinasyon saglanarak, atiklarin etkin ve verimli bir sekilde yönetilmesi amaçlaniyor.
Kaynak: İHA