Iç Anadolu'nun En Yüksek Seyir Terasi, Ziyaretçilerine Adrenalin Dolu Anlar Yasatiyor

Sivas’ta bulunan ve Iç Anadolu’nun en yüksek cam seyir terasi olma unvanini tasiyan Divrigi Cam Seyir Terasi, ziyaretçilerini agirliyor.

Iç Anadolu'nun En Yüksek Seyir Terasi, Ziyaretçilerine Adrenalin Dolu Anlar Yasatiyor
Sivas’in Divrigi ilçesinde bulunan cam seyir terasi 243 metre yüksekligiyle Iç Anadolu Bölgesi’nin en yüksek cam seyir terasi olma unvanini tasiyor. Açildigi günden bugüne binlerce vatandasi agirlayan cam seyir terasi, vatandaslara adrenalin dolu anlar yasatiyor. Çalti çayina bakan manzarasi ile essiz görüntüler sunan Divrigi Cam Seyir Terasi, doga ve tarih tutkunlarinin akinina ugruyor. Yaz aylarinin gelmesiyle birlikte ziyaretçi sayisinin arttigi terasta, vatandaslar hem anin tadini çikariyor, hem de o anlari cep telefonu kameralari ile kaydediyor.

Yaz tatili nedeniyle Danimarka’dan geldiklerini söyleyen Ibrahim Polat, “Danimarka’da yasiyorum, Sivasliyim. Yaz tatili sebebiyle memleketimize geldik. Divrigi’ye ilk defa geldim. Ilk önce Divrigi Ulu Camii ve Darüssifasini gezdik. Daha sonra cam seyir terasina çiktik. Biraz ürkütücü, korkmadim ama tedirgin oldum. Herkesin Divrigi’yi gezmesini tavsiye ederim” dedi.

Ailece Divrigi’ye geldiklerini söyleyen Faruk Polat ise “Sivas Hanli köylüyüm ama Danimarka’da yasiyorum. Ulu Camii’yi gezdik. Bir de cam terastan bakalim dedik. Gerçekten çok muazzam görüntüler var. Biraz yükseklik korkum var ama çikabildim. Herkesi Divrigi’ye bekliyoruz, gelip görsünler. Çok güzel bir yer” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA