Erzurum Müftülügünden Afet Bölgesine 'Manevi Destek' Ekibi

Erzurum Müftülügü ve Türkiye Diyanet Vakfi Erzurum Subesi ekipleri, selden etkilenen vatandaslarin yaninda olmaya devam ediyor.

Erzurum Müftülügünden Afet Bölgesine 'Manevi Destek' Ekibi
Erzurum Il Müftülügü ve Türkiye Diyanet Vakfi Erzurum Subesi ekipleri, sel felaketinden etkilenen vatandaslara destek oluyor. Erzurum genelinde etkili olan yagislar 7 ilçede hayati olumsuz etkiledi. 08-17 Temmuz tarihlerinde Erzurum il genelinde meydana gelen sel felaketleri nedeniyle Il Afet ve Acil Yönetim Merkezinde Erzurum Valiligi koordinesinde olusturulan kriz merkezinde, tüm birimler ile birlikte; AFAD, Erzurum Büyüksehir Belediyesi, yerel belediyeler ve ilgili tüm birimler, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve Il Müft Dr. Rüstem Can, öncülügünde bölgeye gitti.

Öte yandan Erzurum Il Müftülügünce sel felaketlerinden etkilenen vatandaslarin acilarini hafifletmek amaciyla "Manevi Destek" ekipleri olusturuldu. Müftülük tarafindan sel felaketinden maddi/manevi zarar gören vatandaslara manevi destek olmak üzere Tekman, Narman, Uzundere, Ispir, Horasan, Köprüköy ve Pasinler ilçelerinde toplam 10 ekip görevlendirildi. Selden zarar gören vatandas ve aileleriyle birebir görüsen destek ekipleri, manevi rehberlik yaparak yasanan felaketin bir nebze olsun hafiflemesi için çalisiyor.
Kaynak: İHA