Erzurum'da Suya Kapilan Bebek 5 Gün Sonra Bulundu

Erzurum-Artvin kara yolunda heyelanin sürükledigi otomobilden dereye düserek kaybolan 10 aylik bebek 5 gün sonra ekipler tarafindan 16 kilometre uzakta çaliliklarin arasinda bulundu.

Erzurum'da Suya Kapilan Bebek 5 Gün Sonra Bulundu
Erzurum’un Tortum ilçesi Pehlivanli Mahallesi’nde bulunan Oponsor Deresi’nde 13 Temmuz 2024 aksami meydana gelen sel ve heyelan sonrasi bir araç Tortum Çayi’na sürüklenmisti. Araçta bulunan 6 kisilik aileden baba ve üç çocugu sag olarak kurtarilmis, annenin cansiz bedeni Uzundere ilçe merkezinde bulunmustu. Suya kapilan araçtan kayip olan E.M. için ise ekipler gece-gündüz arama yapti. Çocugun bir an evvel bulunmasi için ilgili tüm kurumlar seferber oldu. Uzundere Kaymakami Kübra Demirer, 5 günlük arama-tarama çalismalarinda sürekli olarak sahada bulunarak ekipleri koordine etti.

AFAD (Erzurum, Sivas, Tokat Müdürlükleri), Jandarma Arama Kurtarma Timleri (Erzurum, Van) ve Artvin’den gelen polis dalgiçlardan olusan 56 kisilik arama kurtarma ekibinin 2 köpek ile sürdürdügü arama tarama faaliyetleri sonucu E.M.’nin cansiz bedeni kayboldugu yerden yaklasik 16 kilometre uzakliktaki yarim ada kiyilarinda çaliliklarin arasinda bulundu.

Il Jandarma Komutani Tuggeneral Metin Düz ve Uzundere Kaymakami Kübra Demirer arama çalismalarinin son gününde ekiplerle birlikte bebegin cansiz bedeninin bulundugu bölgeden bilgi aldi. Acili aile de olay yerinde hazir bulundu. Savcilik ve olay yeri incelemesinden sonra E.M.’nin cansiz bedeninin otopsi için Adli Tip Kurumu’na götürülecegi ifade edildi.
Kaynak: İHA