Erzurum'da Selin Bilançosu Agir

Erzurum’un kuzey ilçelerinde bir süredir etkili olan ve yerlesim alanlarina zarar veren saganak yagis, sel ve toprak kaymasinin bilançosu gittikçe agirlasiyor.

Erzurum'da Selin Bilançosu Agir
Erzurum’da yaklasik 2 haftadir etkili olan saganak yagis felaketleri de beraberinde getiriyor. Bölgede bir yandan sel, toprak kaymasi ve taskinlarin zararlari giderilmeye çalisilirken bir yanda da devam eden yagislara karsi önlemler aliniyor.

“Yaralar en kisa zamanda sarilacak”

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, yogun yagistan etkilenen ilçelerdeki incelemelerini araliksiz sürdürüyor. Vali Çiftçi, Tortum ilçesi Pehlivanli Mahallesi’ne giderek selin etkiledigi bölgede tetkiklerde bulundu. Çizmeleri giyerek bizzat alandaki ihtiyaçlari gözlemleyen Vali Çiftçi, selden etkilenen bölgelerde gerekli tedbirlerin alinmasi için talimatlarda bulundu. Vali Mustafa Çiftçi, Tortum ziyaretinin ardindan Uzundere ilçesine bagli Seyitefendi Mahallesi’ne geçerek burada da yerlesim alanlarindaki hasari inceledi. Vali Çiftçi, yetkililere hasar tespiti konusunda talimatlarda bulunarak vatandasin yaralarinin kisa zamanda sarilacagini söyledi.



Afet bölgesini tek tek gezdiler

Daha sonra Uzundere Baraji’na geçen Vali Çiftçi, yapimi devam eden insaat alanini inceleyerek DSI 8. Bölge Müdürü Oguzhan Yavuz’dan bilgi aldi. Vali Mustafa Çiftçi’nin sel bölgesindeki incelemeleri kapsaminda son duragi afetin vurdugu Narman ilçesi Alabalik Mahallesi oldu. Selden etkilenen dere yatagi ve civarinda incelemelerde bulunan Vali Çiftçi, ilgili kurumlara gerekli talimatlari verdi. Vali Çiftçi’ye afet bölgesindeki incelemeleri sirasinda Il Jandarma Komutani Tuggeneral Metin Düz, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynali ve kurum müdürleri eslik etti.
Kaynak: İHA