Erzurum'da Sel Bir Mahalleyi Yikti Geçti

Erzurum’da yaklasik bir haftadir etkili olan ve yasami zaman zaman felç eden yagislar Oltu’nun Ayvali Mahallesi’nde de büyük zarara sebep oldu.

Erzurum'da Sel Bir Mahalleyi Yikti Geçti
Ayvali Mahallesi’nde yagis ve sonrasinda olusan sel; okul binasi, saglik ocagi ve 10 evde agir hasara neden olurken, bir pekmez ocagi da sel sularindan etkilendi. Sel sulari mahallede park halindeki 10 araci sürükledi, meyve bahçeleri de zarar gördü. Yagis esnasinda Erzurum-Artvin yolu yaklasik bir saat ulasima kapandi.

Felaketin en dramatik anlarindan biri ise, Ayvali Mahallesi’nde görevli bir ögretmen ve esinin çocuklariyla birlikte okul binasinda mahsur kalmalariydi. Felaketin ardinda Narman Kaymakami-Oltu Kaymakam Vekili Aziz Oguz Alemdaroglu, Oltu Belediye Baskani Adem Çelebi, Oltu Belediye Baskan Yardimcisi Israfil Aslan Mahalleye giderek mahallede incelemelerde bulunarak çalismalara katildi.

Oltu Belediyesi, Erzurum Büyüksehir Belediyesi ve DSI Bölge Müdürlügü ekipleri gece boyunca Ayvali Mahallesi’ne is makineleriyle destek vererek temizlik ve onarim çalismalarini sürdürdü. Oltu Jandarma Komutanligi ekipleri güvenlik tedbirleri alirken, AFAD UMKE ve 112 acil ekipleri ile Kizilay mobil market sabah saatlerine kadar Ayvali’da vatandaslarin yaninda oldu. Kizilay gece boyunca çay, bisküvi ve su dagitimi yapti.

“Maddi zararlar karsilanacak”

Oltu Belediye Baskani Adem Çelebi ise felaket sonrasi yaptigi açiklamada, “Ayvali Mahallemizde çok büyük bir felaket yasandi. Uzun zamandir böyle bir yagis görülmemis. Gelen sel sulari bütün kanallari tas ve kumla doldurdu. Su an birçok evimizde, okulumuzda, saglik ocagimizda ve birçok aracimizda hasar olustu. Çok sükür can kaybimiz yok, buna sükrediyoruz. DSI Bölge Müdürümüzle görüstük. Oltu Belediyemizin is makineleri, komsu belediyelerimizden aldigimiz is makinasi destegi ile dolan kanallarimizi bosaltacagiz. Insallah suyun akisina yön verecegiz. Tedbir amaçli dere yakinindaki evlerde yasayan vatandaslarimizi Oltu’da misafir edecegiz yada komsularina gönderecegiz. Allah daha büyük afetlerden korusun. Devletimiz burada, biz buradayiz. Sükürler olsun can kaybimiz yok. Maddi zararlarinin en kisa sürede telafi edilecegini ve gerekli tüm yardimin saglanacagini umut ediyoruz” seklinde konustu.



“Kurumlar bizi yalniz birakmadi”

Ayvali Mahallesi Muhtari Yunus Ay ise, “Siddetli yagan yagmur sonrasi mahallemizde bulunan okul, okul lojmani, saglik ocagi, evler, arabalar, yollar, bahçeler her taraf çamurla doldu. Yagis sonrasi AFAD, DSI, Büyüksehir Belediyesi, Oltu ve komsu belediyeler, Kizilay hepsi buraya geldi. gece boyu çalismalarina devam ediyorlar. Kaymakamimiz burada. Oltu Belediye Baskanimiz burada. Onlar da bize her türlü zararimizin karsilanacagini söylediler. Allah’a sükür can kaybimiz yok. Mal kaybimizi da devletimiz karsilayacaklarini söylediler. Biz de onlarin hepsine tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA