Agir Hasarli Binanin Korkusu Evlerinden Etti

Malatya’nin Battalgazi ilçesinde depremlerde agir hasar alan 6 katli binanin saglam olan evlerinin üzerine devrilmesinden endise eden Ergül ailesi aylardir evine giremiyor.

Agir Hasarli Binanin Korkusu Evlerinden Etti
Battalgazi ilçesi Büyük Mustafa Pasa Mahallesi Zapçioglu Caddesi üzerinde bulunan ve Kahramanmaras merkezli 6 Subat depremleri sonrasi agir hasarli olarak raporlanan 6 katli bina korkuya nedne oluyor. Yikim çalismalarinin çesitli gerekçelerle aylardir ötelendigini aktaran bölge sakinleri binanin her an yikilabilecegini belirterek evlerine girmediklerini söyledi.



“Korkudan konteynerde kaliyoruz”

Agir hasarli bina ile bitisik nizamda bulunan ve depremlerde az hasarli olarak raporlanan evlerine korkudan dolayi giremediklerini kaydeden Fatih Ergül, ”Yetkililer tarafindan iki defa kontrolü yapilan binamiz az hasarli olarak raporlandi. Daha sonra olusan artçi depremler ve yan tarafta bulunan agir hasarli binada ikametimize zarar verdi. Istegimiz yan tarafta bulunan agir hasarli binanin yikim islemlerinin gerçeklestirilmesidir. Evimize giremedigimiz için konteyner kentte kaliyoruz. Biran önce evimizin tadilatinin yaparak evimize geçmek istiyoruz. Agir hasarli yapinin yikim islemlerinin hizlandirilmasi için ilgili kurumlara basvurularimiz oldu. Insallah bina biran önce yikilir da evimize geçeriz magdur olmus durumdayiz yetkililerden yardim bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA