Zirvenin Essiz Dogasinda Saglikli Beslenme Kampi Basliyor

Uludag Milli Parki’nin muhtesem ormanlariyla çevrili Kirazliyayla’da hizmet veren Swissôtel Uludag Bursa, misafirlerine saglik ve zindelik odakli yeni bir program hazirladi. Prof. Dr. Yunus Yavuz ve Uzman Psikolog Zaza Yurtsever tarafindan Uludag’in essiz dogasi esliginde uygulanacak saglikli beslenme kampi, 26 Temmuz ve 2 Agustos tarihleri arasinda gerçeklestirilecek.

Zirvenin Essiz Dogasinda Saglikli Beslenme Kampi Basliyor
Anitkabir’in mimari H. Emin Onat ve Türkiye’nin ilk kadin mimarlarindan Prof. Dr. Leman C. Tomsu tarafindan 1946 yilinda Kirazliyayla Sanatoryumu olarak tasarlanan kompleks, köklü tarihiyle dikkat çekiyor. Bursa’nin en degerli miraslari arasinda yer alan Kirazliyayla Sanatoryumu’nun restorasyonu Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) tarafindan tamamlanirken, konaklama hizmeti Swissôtel Uludag tarafindan saglaniyor. 200 dönüm arazi üzerinde konumlanan 5 farkli binadan olusan Swissôtel Uludag, zihinsel ve fiziksel yenilenmeyi, zindeligi ve “well-being”i bütünsel bir yaklasimla odagina aldi. Iyi yasam felsefesinden yola çikan Swissôtel Uludag, doganin kalbinde yer alan yapisiyla misafirlerine yönelik saglik ve zindelik odakli farkli yaklasimina yeni nesil egitim programlari ile devam ediyor.

Saglikli beslenme ve oruç programi basliyor

Konuklarina beden ve zihin sagligini iyilestiren, stresi azaltan ve sakinlestiren dogasiyla bag kurmaya davet eden Swissôtel Uludag, 26 Temmuz ve 2 Agustos tarihleri arasinda saglikli beslenme programi hazirladi. Her ani en ince detayina kadar planlanan kampta aralikli oruç, ketojenik beslenme ve buchinger yöntemiyle saglik orucu basliklari yer aliyor. Vücudun ve metabolizmanin nasil çalistigi, güvenilir ve güncel bilimsel verilerin anlatildigi dersler etkinlik programinda katilimcilarla paylasilacak. Gelen misafirlerin ihtiyaçlarina göre ise bir beslenme programi hazirlanacak. Kampta Uludag’in muhtesem dogasinda yürüyüslerin yani sira kas ve iskelet sagligini korumak ve gelistirmek için düzenlenen egzersiz programlari ile yeme davranislarinin psikolojik köklerine inen meditasyonlar ve grup hipnozlari yapilacak.

Asiri kilolarindan sikayetçi olan ve insülin direnci, karaciger yaglanmasi, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, uyku apnesi ve gut gibi metabolik hastaliklardan kalici olarak kurtulmanin yollarini arayanlar için aralikli oruç en uygulanabilir ve etkili yöntem. Bu baslikta hazirlanan etkinlikler, sadece hastaligi olanlara yönelik degil, herhangi bir hastalik belirtisi ortaya çikmadan önce aralikli oruç tutmak isteyenlere de fayda saglamasi amaçlaniyor. Aralikli orucun kalp-damar hastaliklari riskini azalttigi, ömrü uzattigi ve kansere karsi etkili koruma sagladigi biliniyor.

Ketojenik beslenme kampi

Kamp, vücudun yag depolarini yakit olarak kullanmayi ögrenecegi bir diyet uygulayarak hizli ketozolusturmayi amaçliyor. Bu yöntem hiç aralikli egzersiz yapmamis birinin isini kolaylastirabilirken, orucun uyum saglamasini saglar ve ayni zamanda aralikli oruç konusunda deneyimli kisilerin daha etkili bir sekilde kilo vermelerine de yardimci olabilir.

Almanya’nin Buchinger kliniginde 100 yili askin süredir uygulanan bu saglik orucu konseptinde katilimcilara kalorisiz ve sekersiz sivi oruç deneyimi sunulmasi amaçlaniyor. Buchinger Saglik Orucu yöntemi hücreleri 5 kata kadar yenileyecek büyüme hormonu salgilanmasi ve gereksiz eski hücre ve hücrelerin ortadan kaldirilmasi saglanirken, parçaciklarin yok edildigi otofajiyi (hücrelerin geri dönüsüm sistemi) en üst düzeye çikarabilir. Uygulama tedavinin anti-kanser etkilerinin ortaya çikmasini da saglayabilir.

Uludag’in essiz dogasinda saglik ve zindelik odakli saglikli beslenme kamp programi hakkindaki detaylara https://www.swissoteluludagbursa.com/tr/ adresinden ulasilabiliyor.
Kaynak: İHA