Yüzlerce Kisiye Mezar Olan Rönesans Rezidans Durusmasinda Kalp Krizi Geçiren Sanik Hastaneye Kaldirildi

Depremin vurdugu Hatay’da yüzlerce kisiye mezar olan Rönesans Rezidans ile ilgili dava kapsaminda ikinci durusma devam ediyor. Durusma esnasinda kalp krizi geçiren tutuklu sanik sirket yetkilisi Bülent Seküçoglu hastaneye kaldirildi.

Yüzlerce Kisiye Mezar Olan Rönesans Rezidans Durusmasinda Kalp Krizi Geçiren Sanik Hastaneye Kaldirildi
Asrin felaketinde Antakya ilçesinde en çok ölüm, Ekinciler Mahallesi’nde ‘Cennetten bir köse’ vaadiyle satilan ve Antis yapi tarafindan insa edilen Rönesans Rezidans’ta yasanmisti. Yüzlerce insanin hayatini kaybettigi 250 daireden olusan Rönesans Rezidans, deprem aninda saniyeler içinde yerle bir olmustu. Hatay Cumhuriyet Bassavciligi Deprem Sorusturma Bürosu tarafindan baslatilan sorusturma geçtigimiz aylarda tamamlanmisti. Hazirlanan iddianame Hatay 3. Agir Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmisti. Rönesans Rezidans ile ilgili yargi süreci geçtigimiz Nisan ayinda baslamis ve ilk durusma gerçeklestirilmisti. Davanin 2. durusmasi da bugün Hatay Adliyesinde gerçeklestiriliyor. Durusmaya Rönesans Rezidans’ta yakinlarini kaybeden vatandaslar da katilim gösterdi.

Durusmaya; rezidansin tutuklu olarak yargilanan müteahhidi Mehmet Yasar Coskun SEGBIS üzerinden, tutuklu kontrol elemani Önder Artun, tutuklu yapi denetim sirketi yetkilisi Mehmet Hasim Eraslan, tutuklu yapi denetim sirketi yetkilisi Bülent Seküçoglu ve tutuksuz olarak yargilanan proje müdürü I.D. mevcutlu olarak, tutuksuz olarak yargilanan yapi denetim sirketi yetkilisi Ayhan Karan SEGBIS üzerinden katildi.

Durusmanin devam ettigi esnada tutuklu olarak yargilanan yapi denetim sirketi yetkilisi Bülent Seküçoglu, kalp krizi geçirerek hastaneye kaldirildi. Rahatsizlanan sanigin kalp ve tansiyon hastasi oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA