Uzundere Baraji'nda Geri Sayim Basladi

Erzurum Uzundere Baraji için geri sayim basladi. SSB gövde dolgu imalatlari devam eden projede % 70 fiziki gerçeklesme oraninin asildigi ifade edildi.

Uzundere Baraji'nda Geri Sayim Basladi
Tarim ve Orman Bakanligi Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü, tarimda modern sulamayi yayginlastirmak, toplulastirma çalismalariyla tarim arazilerinden en yüksek faydayi saglamak, musluklara saglikli ve içilebilir su ulastirmak ve yerlesim yerleri ile tarim arazilerini taskin risklerine karsi korumak için tüm gücüyle çalisirken, sürdürülebilir su yönetimi anlayisiyla da suyun her damlasina sahip çikiyor.

2025’te su tutacak

DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projeyi bitirmek için adeta zamanla yaristiklarini, hedeflerinin 2024 yili sonunda baraj gövdesini tamamlayarak, 2025 yili çerisinde suyu tutmak oldugunu açikladi.

Uzundere Baraji’nda su anda gövde dolgu imalatinin devam ettigini vurgulayan DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, insaatta batardo imalati, rölekasyon yolu tüneli ve enjeksiyon galerisi imalatlarini bitirdik. Ayrica, 85 bin m3’lük gövde dolgusunun ise 61 bin m3’ lük kismini tamamladik. Çalismalarimiz araliksiz devam etmektedir. diye konustu.

Erzurumlu üreticilere yilda 14 milyon lira ek gelir

Bin 410 dekar araziye sulama suyu temin edecek Uzundere Baraji’nin bölge tarimi için büyük önem tasidigini belirten DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “ Baraj sayesinde yöre halki modern sulama ile tanisacak, 1. 410 dekar arazide sulama maliyetleri düsecek, verim artacak. Sulu tarima geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farkli ürünler ekip, dikebilecek. Kazançlari artacak. Erzurumlu üreticiler, 2024 yili rakamlariyla yilda yaklasik 14 milyon lira daha fazla kazanacak” dedi.

426 bin m3 su depolayacak

Temelden yüksekligi 65 metre olarak projelendirilen Uzundere Baraji’nin gövdesi SSB tipinde projelendirildi. 426 bin m3 depolama hacmine sahip olacak baraj, 1.410 dekar araziye can suyu verecek.
Kaynak: İHA