Uzman Eller Projesi Ile Genç Yasta Kendi Isini Kurdu

Nigde’de "Uzman Eller" projesiyle hayallerini gerçeklestiren 21 yasindaki Çigdem Eke, proje kapsaminda verilen destekle 50 küçükbas hayvan alarak besicilik yapmaya basladi.

Uzman Eller Projesi Ile Genç Yasta Kendi Isini Kurdu
Bitkisel üretim, hayvancilik, gida ve su ürünleri faaliyetlerinin desteklenmesi, üretim ve verimin artirilmasi, bu isin egitimli kisiler tarafindan yapilmasinin tesvik edilmesi amaciyla uygulanan Uzman Eller Projesi, kendi isletmesini kurmak isteyen gençlere umut oluyor.

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan uygulanan "Uzman Eller" projesi kapsaminda projesi desteklenen Laborant ve Veteriner Saglik mezunu Çigdem Eke, 50 küçükbas hayvanla basladigi besiciligi gelistirerek 1 yilda sayiyi 102’ye çikardi.

Nigde’nin Degirmenli beldesinde isletmesini kuran Çigdem Eke, köy hayatinin ve hayvanciligin bitmemesi için gençlerin bu isleri benimsemesi gerektigini söyledi.



Sagladigi kazançla aile ekonomisine katki saglayan genç üretici Çigdem Eke yaptigi açiklamada sunlari söyledi;

"Laborant ve Veteriner Saglik mezunuyum. 2022 yilinda mezun olduktan sonra kendi alanimla ilgili çesitli islerde çalistim ama sonra kendi isim olsun dedim. Uzman Eller Projesini sosyal medyada gördüm, arastirma yaptim ve basvurdum. Gerekli sartlari yerine getirirsek basvurumuzun kabul edilecegi söylendi ve geçen sene Agustos ayinda 50 koyun ve 2 koçla basladik bu sene 102 tane hayvanim oldu. Iyi bir gelisme gösterdi."

Yaptigi isi ve hayvanlari sevdigini ve kendi isinin patronu oldugunu söyleyen Eke gençlere tavsiyelerde de bulundu.

Eke, "Bu isi zaten seviyordum, hayvanlari seviyordum. Benim gibi okuyanlarin hem aile hem de ülke ekonomisine katki saglamalarini istiyorum çünkü biz gençler bu isleri ele almazsak hayvancilik kaybolup gidecek zaman içinde ben bunu istemiyorum. Bizlere atalarimizin yadigar ettigi bu ülkede sonuna kadar görevlerimizi layigiyla yerine getirmek istiyorum. Bu projeyi hayata geçirmemde katkisi olan, Tarim Il Müdürlügü personellerine çok tesekkür ederim. Kendi isimi kurma firsatini bana verdiler ve çok farkli bir hayatim oldu. Kendi isimi yaparak daha da mutlu oluyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA