Sariyer'de Anaokulunda Sok Görüntüler

Sariyer’de bulunan özel bir anaokulunda çocuklarin bakimsiz ve sagliksiz sartlarda adeta üst üste yatirildigi görüntüler sosyal medyada tepki topladi. Görüntülerin eski ögretmenlerinin bir komplosu oldugunu söyleyen anaokulu sahibi Yesim Bilek, kurumun kapilarini açti. Ögretmenlerin girilmemesi gereken müstemilat alanina çocuklari götürerek böyle bir video kurguladigini söyleyen Bilek, "Bunu yapan ögretmenim en sevdigim ögretmenlerimden biridir. Söylediklerinin dogru olmadigini da biliyor. O yüzden hala çok saskinim" ifadelerini kullandi.

Sariyer'de Anaokulunda Sok Görüntüler
Sariyer Tarabya’da bulunan Özel Kemer Anaokulu’nda çocuklarin bakimsiz ve kötü sartlarda tek bir odada kaldigi, depo ile çocuklarin bulundugu odanin yan yana oldugu ve üst üste yatirildiklari iddia edildi. Sosyal medyada paylasilan görüntüler, büyük tepki topladi.

Kresin sahibi Yesim Bilek, sosyal medyada yayilan ve infiale sebep olan görüntülere yanit verdi, Bilek okuldan ayrilan ögretmenlerin bir kumpasi oldugu ve sahsi sebeplerle bu görüntülerin kurgulandigini 22 yildir okulu islettigini bir kere böyle suçlamalara maruz kalmadigini söyleyerek kendini savundu.

“Benim velilerim beni bilirler”

Okulun kapilarini gazetecilere açan Yesim Bilek, “Ben 2003’ten beri burada bu okulu isletiyorum ve yüzlerce çocukla, aileyle bu süreci yönettik. 22 yil çok uzun bir süre. 22 yil içerisinde Tarabya Kemer Anaokulu ile ilgili herhangi bir sorun ve sikayet bulamazsiniz. Benim velilerim beni bilirler zaten. Buraya Tarabya Kemer Anaokulu diye degil Yesim Bilek diye gelir insanlar. Ben sabah 7’de okulumu açarim. Aksam 7’ye kadar da okulum açiktir. Aksam 7’de de en son çocugumu kendim gönderirim" ifadelerini kullandi.

“Ben ise 22 yil emek verdim”

Okuldan ayrilan birkaç ögretmenin kendilerine komplo kurdugunu savunan Bilek, "Okulumuzdan ayrilan birkaç tane ögretmenimiz bir seye kizmis ve bu videolari yayinlamis. Ben ilahi adalete inaniyorum. Asagida bizim bir müstemilat alanimiz var. Oraya girilmemesi gerektigi halde bu videolari hazirlamak için girmisler. Bu videolar bir sekilde sizmis. Hiç önemli degil. Ben 22 yil bu ise emek verdim. 22 yil boyunca 1 kisi bile zehirlenmedi bunu arastirabilirsiniz. Bunu yapan ögretmenim en sevdigim ögretmenlerimden biridir. Çok da iyi bir kizdir. Söylediklerinin dogru olmadigini da biliyor. O yüzden hala çok saskinim. Tamamen kisisel bir mevzu. Ayrica giden ögretmenler bu okulda 3-4 yil çalismislardi. Bu videoyu çekmek giderken mi akillarina gelmis” seklinde konustu.

Iddialar üzerine okula gelen bir veli ise, “Bu arada ben de iddialara inanmiyorum. Haberi gördüm krese geldim. 3 yil kadar kizim bu kreste. Bu olaya inanmiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA