Muslu Annelerin Evlat Nöbeti Kararlilikla Sürüyor

Mus’ta çocuklari terör örgütü PKK tarafindan kaçirilan aileler, DEM Parti il binasi önündeki oturma eylemine devam ediyor. Çocuklarinin geri dönmesi için kararlilikla nöbetlerini sürdüren aileler, kamuoyundan destek bekliyor.

Muslu Annelerin Evlat Nöbeti Kararlilikla Sürüyor
Mus’ta çocuklarini terör örgütü PKK’nin pençesinden kurtarmak isteyen ailelerin DEM Parti il binasi önündeki eylemi devam ediyor. Aileler, çocuklarinin en kisa sürede güvenli bir sekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasini istiyor. Çocuklarina kavusma ümidiyle her hafta çarsamba günü DEM Parti il binasi önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artik evlatlarimizi birakin" pankartlari açti. Anne ve babalar, yillardir hasretle bekledikleri çocuklarina teslim olmalari için çagrida bulundu.

Anne Ayten Koçhan, yaklasik 8 yildir çocugunun Bursa’dan kaçirildigini söyledi.

DEM Parti ve PKK’dan çocugunu isteyen Koçhan, "3 yildir eylemimize devam ediyoruz ve devam edecegiz. Ben PKK’dan, HDP’den çocugumu istiyorum. Yilanin basi HDP’dir. Çocuklarimiz versinler. Biz evlat hasretine dayanamiyoruz. Biz evladimizin pesindeyiz. Ersin, beni duyuyorsan gel teslim ol. Yolunuz yol degil. Bu Türk-Kürt davasi degil. Bunlar Amerika’nin planidir. Gelin devletinize teslim olun. Senin hasretine artik dayanamiyoruz” diye konustu.

Anne Sahinaz Özcan oglunu DEM Parti ve PKK’dan istedigini belirterek, “Dagda bir kisi kalana kadar eylemime devam edecegim. Oglum eger sesimi duyuyorsan gel devlete teslim ol" dedi.

Kaynak: İHA