MIP Baskanligina Vincent NG Atandi

PSA’nin Avrupa ve Akdeniz, Orta Dogu ve Güney Asya bölgelerinin CEO’su Vincent NG, İçel Uluslararasi Limani’nin (MIP) Yönetim Kurulu Baskanligina atandi. NG, kisa süre önce PSA’nin EuroMed bölgesi CEO’lugundan ayrilan David Yang’in yerine geçti.

MIP Baskanligina Vincent NG Atandi
2012 ile 2023 yillari arasinda EuroMed ve Amerika kitasinin bölgesel CFO’su olarak görev yapan Vincent NG, 2006 ile 2008 yillari arasinda MIP’de derin deniz terminalleri CFO’su olarak görev yapti.

İçel ziyareti sirasinda MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singhile birlikte İçel Vali Yardimcisi Ibrahim Küçük ve Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer ile bir araya gelen Vincent NG, MIP’nin Türkiye’nin büyüme hikâyesine olan bagliligini teyit etti.

Vincent NG, atanmasiyla ilgili olarak sunlari söyledi; "İçel Limani’nin ve bölgenin muazzam büyüme potansiyelini hayata geçirmek üzere MIP ekibi ve tüm paydaslarla yakin bir sekilde çalismayi dört gözle bekliyorum. Özellikle East MedHub 2 genisleme projesinin tamamlanmak üzere olmasindan dolayi heyecanliyim, zira bu proje MIP’nin kapasitesini ve kabiliyetlerini önemli ölçüde artiracaktir."

Vincent NG hakkinda

PSA EuroMed ve MESA’nin mevcut bölgesel CEO’su olan Vincent NG, PSA istirakleri ve ortak girisimlerinde bir dizi yönetim kurulunda görev yapiyor. Sorumluluklari arasinda stratejik büyümeyi yönlendirmek, operasyonel mükemmelligi saglamak ve EuroMed ve MESA’nin genisleyen pazarlarinda ortaya çikan firsatlardan yararlanmak yer aliyor. Ayni zamanda PSA International’in Üst Yönetim Konseyinde de yer alan NG, bundan önce bir yil boyunca PSA’nin tedarik zinciri çözümleri birimi olan PSA BDP’nin Kurumsal Büyüme CEO’su ve finans direktörü olarak görev yapti.

NG, PSA’ya 1998 yilinda muhasebede görev alarak katildi ve o zamandan beri kurulus içinde birçok farkli görevde bulundu. Ayni zamanda 2008 yilinda MIP’i kuran ekibin CFO’su olarak görev yapmisti.

NG, MIP’de geçirdigi 15 ayin ardindan 2008 yilinda PSA International’in finans ekibinin baskan yardimcisi olmus ve iki yil sonra MESA Bölgesi CFO’luguna terfi etmisti.

NG, 2012 ve 2022 yillari arasinda PSA EuroMed ve Amerika (EMA) Bölgesel CFO’su olarak görev yapti. Bu süre zarfinda, MIP de dahil olmak üzere PSA’nin bölgedeki tüm istiraklerinin ve ortak girisimlerinin finansal yönetiminden sorumlu olarak is gelistirme stratejilerinin ve girisimlerinin yönetiminde kilit bir rol oynadi.

NG, Singapur Nanyang Teknoloji Üniversitesi muhasebe bölümünden onur derecesiyle mezun olmus, PSA’nin birçok projesinde önemli bir degisim katalizörü olarak yaptigi katkilardan dolayi 2016 yilinda PSA Küresel Sampiyon Ödülünü almistir.
Kaynak: İHA