MESKI, 6 Atik Su Aritma Tesisi Ile 3 Derin Deniz Desarji Çalismalarina Devam Ediyor

İçel Büyüksehir Belediyesine bagli İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI) Genel Müdürlügü, ‘İçel Atik Su Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi’ kapsaminda, Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi (EBRD) tarafindan görevlendirilen danismanlik firmasi SWECO tarafindan ziyaret edildi.

MESKI, 6 Atik Su Aritma Tesisi Ile 3 Derin Deniz Desarji Çalismalarina Devam Ediyor
Ziyaret kapsaminda çesitli saha gözlemleri yapilarak, projenin ilerleyisine dair degerlendirme toplantilari düzenlendi.

SWECO ve ACE, MESKI’nin Pamukluk Baraji Içme Suyu Aritma Tesisi Projesi ve Gülnar Ilisu Içme Suyu Isale Hatti Projesi kapsaminda da saha gözlemleri gerçeklestirdi. SWECO’nun uzman ekibi sahada yaptigi gözlemlerle, mevcut altyapi ve çevresel sartlari detayli bir sekilde analiz ederek, projelerin sürdürülebilirligi ve etkinligi konularinda önemli tespitlerde bulundu. Ziyaret, MESKI’nin projelerinin hayata geçirilmesinde kritik bir adim olan fizibilite çalismalarinin tamamlanmasina da büyük katki sagladi. MESKI degerlendirme toplantilarinda; projenin bugüne kadar kaydettigi ilerlemeler ele alinarak, karsilasilan zorluklar ve bunlarin çözümüne yönelik stratejiler görüsüldü.

Ziyaret kapsaminda düzenlenen Sürdürülebilirlik Çalistayinda ise ekolojik denge ve sürdürülebilir kalkinma hedefleri üzerinde durularak, bu konularda farkindaligin artirilmasi amaçlandi. Çalistay, MESKI’nin projelerinin sürdürülebilir gelisimi için atilan önemli bir adim oldu.

MESKI, kadin çalisanlarinin is hayatinda cinsiyet ve firsat esitligi konularinda görüslerini aldi

MESKI, is hayatinda cinsiyet ve firsat esitligini saglama konusunda da kararlilikla çalismaya devam ediyor. SWECO’nun ziyaretleri sirasinda; hem MESKI hem de İçel Büyüksehir Belediyesinin her kademeden kadin çalisanlariyla is hayatinda cinsiyet ve firsat esitligi konularinda toplantilar yapilarak, bu alandaki stratejiler ve iyilestirme firsatlari üzerinde duruldu. Kadin çalisanlarin katkilari ve görüsleri, bu süreçte degerli geri bildirimler sagladi.

MESKI, 9 büyük proje için çalismalarina durmaksizin devam ediyor

MESKI, ‘İçel Atik Su Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi’ kapsamindaki Silifke 2. Kademe Atik Su Aritma Tesisi, Karaduvar 2. Kademe Atik Su Aritma Tesisi, Tarsus 2. Kademe Atik Su Aritma Tesisi, Yesilovacik Atik Su Aritma Tesisi, Yenice Atik Su Aritma Tesisi, Atakent-Atayurt-Arkum Ortak Atik Su Aritma Tesisi ve Derin Deniz Desarji ile Çesmeli-Kargipinari Derin Deniz Desarji, Kizkalesi Derin Deniz Desarji ve Bozyazi Derin Deniz Desarji projeleri çalismalarina araliksiz devam ediyor.

“Halkin katilimi ve bilinçlendirilmesi çok önemli”

Çevre Haftasi kapsaminda çevre bilincini artirmak için kurumlara önerilerde bulunan SWECO Temsilcisi Elena Romail, egitimin önemine vurgu yaparak, “Kurum çalisanlari için bilinç olusturmak ve özellikle halk katilimini saglamak önemlidir. Özellikle kuruluslarda bu bilinci saglamak için çalisanlarin egitilmesi saglanabilir. Çevre bilinci saglamak üzere atölyeler organize edilebilir. Iklim degisikligi kaynakli olusabilecek sorunlarin hafifletilmesi konusunda halkin katilimi ve bilinçlendirilmesi çok önemli” ifadelerini kullandi.

Hvid, çevresel sürdürülebilirlik adina önerilerde bulundu

SWECO heyetinden Camilla Hvid ise çevrenin korunmasi açisindan tavsiyelerini ileterek, bireyin önce kendi yaptiklarini anlamasi gerektigini, daha sonra da bunu etrafindaki insanlara yayarak onlarda da bu çevre bilincinin saglanmasi konusunda tavsiyelerde bulundu. Hvid, “Örnegin çevremizdeki insanlara kendi degistirdigimiz yasam tarzini gösterip, bunlari asilamak seklinde de onlari isteklendirebiliriz. Çalisiyorsaniz isyerinizde, okuyorsaniz okulunuzda çevresel sürdürülebilirlik adina neler yapildigina bakilarak, bunlardan feyz alinabilir. Belki de çalistiginiz yerde veya okulunuzda, çevresel sürdürülebilirlik ekibi ya da komitesi olabilir. Eger yoksa bile kendi çalistiginiz yerde bu bilinci artirmak adina siz de çalismalar yapabilirsiniz. Bunlari saglarsak, birey olarak çevresel sürdürülebilirlik adina güzel bir etkiniz olacaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA