Itfaiyeden Hayat Kurtaran Müdahale

Bursa’nin Yenisehir ilçesinde bir palet ve kereste fabrikasinda çikan büyük yangin korku dolu anlar yasatti. Yanginda dumandan zehirlenen bir köpegi disari çikarmayi basaran Bursa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi ekipleri, önce masaj yapti ardindan oksijen ve su destegiyle köpegi hayata döndürdü. Sirenleri çalan itfaiye aracina alinan köpek son sürat veterinere götürüldü.

Itfaiyeden Hayat Kurtaran Müdahale
Yangin, Yenisehir ilçesi Yeni Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kereste fabrikasinda henüz bilinmeyen bir sebeple yangin çikti. Rüzgarin da etkisiyle alevler tomruklarin bulundugu alani kisa sürede sardi. Ihbar üzerine bölgeye çok sayida itfaiye ekipleri, Tarim A.S.’ye ait tankerler, Orman Bölge Müdürlügü’ne bagli arazözler, çevre belediyelerden tankerler, AFAD, polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Yangin ekiplerce 2 saatte tamamen söndürüldü. Dumandan etkilenen 5 kisi de hastaneye kaldirildi.

Yanginda mahsur kalan ve dumanlardan etkilenen bir köpegi de itfaiye erleri kurtardi. Bursa Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekipleri disari çikardiklari baygin köpege önce masaj yapti sonrasinda da oksijen destegi sagladi. Gözlerini açip dilini disariya çikaran köpek suyla da serinletildi. Daha sonra ekipler itfaiye aracina aldiklari köpegi sirenleri çalarak son sürat veterinere götürdü. Köpegin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA