Ilk Kez Memleketlerini Ziyaret Edip Doyasiya Eglendiler

Istanbul’da yasayan Kastamonulu gençler, düzenlenen düzenlenen turizm gezisiyle memleketlerinin tarihi ve turistik mekanlarini gezerek kamp yapti.

Ilk Kez Memleketlerini Ziyaret Edip Doyasiya Eglendiler
Kastamonu Senpazar Sosyal Yardimlasma, Kültür ve Spor Dernegi Gençlik Kollari tarafindan, Istanbul’da yasayan Kastamonulu gençlere yönelik turizm gezisi düzenlendi.

Bu yil 11’incisi düzenlenen gezi çerçevesinde Senpazar, Tasköprü, Azdavay ve Karabük’ün Safranbolu ilçelerinde bulunan tarihi ve turistik yerler gezildi. Senpazar Dernegi Gençlik Kollari tarafindan Istanbul’da yasayan ve memleketlerini görme imkani bulamayan gençlere yönelik düzenlenen gezide gençler diyasiya eglenme firsati buldu.

Düzenlenen gezi programi çerçevesinde ilk olarak Tasköprü ilçesi ziyaret edildi. Ziyarette, gençleri Tasköprü Belediye Baskani Hüseyin Arslan karsiladi. Baskan Arslan, gençlerle bir süre sohbet etti. Gençler, Tasköprü’nün tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra Pompeipolis Antik Kentini de ziyaret etti. Pompeipolis Antik Kentinde 2 bin yil öncesine ait yollarda yürüme imkani bulan ziyaretçiler, ilçeyi gezerek ilçeye adini veren Tas Köprüde hatira fotografi çektirdi.

Daha sonra Azdavay ilçesine geçen ziyaretçiler, Azdavay At Çiftliginde ata binme firsati buldu. Buradaki gezinin ardindan Safranbolu ilçesini gezen gençler, evlerinin mimarisiyle ünlü Safranbolu caddelerinde yürüdü. Gençler, son olarak Senpazar ilçesini ziyaret etti. Senpazar’da bulunan Kizilcasu Kamp Alaninda yakilan ates ve yapilan etkinliklerle güzel vakit geçiren gençler, doganin güzellikleri içerisinde bulunan bungalov evlerde konakladi.

Ziyarete katilan gençlerden Batuhan Açikgöz, “Senpazar ilçemize bagli Kisilcasu kamp alaninda kamp atesimizi yaktik. Kamp atesi etrafinda müzik ve danslar ederek, eglenceli bir sekilde gece geçirdik. Dogal güzellikleriyle anilan Senpazar ilçemizde herkesi bekliyoruz” dedi.

Efekan Sari ise, “Gençlik Kampimiz çerçevesinde ilk ziyaret ettigimiz nokta sehrimizin önde gelen ilçesi olan Tasköprü oldu. 2 bin yillik bir tarihe sahip olan Pompeipolis Antik Kentinde yürüyüs platformlarini gezdik. Bu yoldan yürüme imkani bulduk. Tarihi antik kenti gezerek, tiyatro alanini ziyaret etme imkani bulduk” diye konustu.

Kaynak: İHA