Hitit Üniversitesi, Yeni Açilan Bölümleri Ile Ögrencilerini Bekliyor

Hitit Üniversitesi tarafindan Yüksekögretim Kuruluna (YÖK) yapilan basvuru sonucunda yeni açilan üç programa ögrenci alinacak.

Hitit Üniversitesi, Yeni Açilan Bölümleri Ile Ögrencilerini Bekliyor
Hitit Üniversitesi tarafindan yapilan açiklamada, Yüksekögretim Kuruluna (YÖK) yeni programlarin açilmasi ve bazi programlarda ise yeniden ögrenci alinmasina yönelik yapilan basvurunun kabul edildigi duyuruldu.

Açiklamada, “2024-2025 egitim-ögretim döneminde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Mahkeme Büro Hizmetleri Programi ile Asçilik Programina ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Kuyumculuk ve Taki Tasarimi Programina 30 ögrenci alimi yapilacak. Kuyumculuk ve Taki Tasarimi Programi yeni ögrencilerini Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda yetistirecek. Kuyumculuk ve Taki Tasarimi Programi ile 3 boyutlu kati modelleme programlarini ve 3 boyutlu kati modelleme makinalarini kullanabilen, çagdas sanat anlayisina yönelik tasarim ve özgün ürünler olusturabilen mezunlarin sektöre kazandirilmasi amaçlaniyor. Böylece mezun olan ögrenciler, özel kuruluslarda üretici, tasarimci ya da yönetici olarak çalisabildikleri gibi kendi atölyelerini de kurarak sektörde yer alabilecek. Mahkeme Büro Hizmetleri Programi ile mahkemelerde, icra dairelerinde, noterlerde, infaz kurumlarinda, adalet bürokrasisinde ve hukuk bürolarinda yetismis, yetkin katip ile sekreter ve benzeri hukuk meslek ara elemani ihtiyacinin karsilanmasi amaçlaniyor. Asçilik Programi ile basta turizm ve endüstri sektörü olmak üzere ulusal hem de uluslararasi boyutta ihtiyaç duyulan nitelikli asçilarin yetistirilmesi hedefleniyor. Program kapsaminda ögrenciler, üç yariyil boyunca gerekli beseri/teknik bilgi ve becerilerle donatildiktan sonra bu donanimlarini kullanabilme imkani bulacaklari bir yariyil sektörde ’mesleki uygulama’ dersi alacak” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA