HAK-IS Ve Arnavutluk KSSH Konfederasyonu'ndan Filistin'e Destek Ortak Bildirisi

Hak Isçi Sendikalari Konfederasyonu (HAK-IS) ve Arnavutluk Isçi Sendikalari Konfederasyonu (KSSH) Filistin’e destek adina bir araya geldi.

HAK-IS Ve Arnavutluk KSSH Konfederasyonu'ndan Filistin'e Destek Ortak Bildirisi
HAK-IS Genel Baskani Mahmut Arslan ve Arnavutluk Isçi Sendikalari Konfederasyonu (KSSH) Genel Baskani Kol Nikolla Filistin’e destek gündemiyle bir araya gelerek basin toplantisi düzenledi.

HAK-IS Genel Merkezi’nde gerçeklestirilen toplantida Israil’in Gazze’ye yaptigi saldirilarin durdurulmasi gerektigi vurgulandi ve Filistin’e yapilacak söz konusu yardimlar ele alindi.

Israil’in Filistin’e yönelik saldirilarina yönelik sadece KSSH üyeleri degil tüm Arnavutluk halki duyarli oldugunu aktaran Nikolla, Arnavutlar’in belki birçok halkin bilmedigi kadar soykirimin ve adaletsizligin ne demek oldugunu iyi bildigini belirterek, “Filistin konusu da bizim için hassas bir konu olmustur. Biz hem ulusal hem de uluslararasi toplantilarda bu konuyu ele aldik. Filistin halkinin yasamis oldugu katliam dile getirilmese de biz bunu anlatmak zorundayiz” dedi.

Baskenti Kudüs olan bagimsiz ve özgür bir Filistin devleti kurulana kadar HAK-IS’in mücadelesinin devam edecegini aktaran Arslan, “Konfederasyonumuz bu konuda acil toplanarak ortak bir platform olusturup, Filistin’de 7 Ekim’den bu yana yasanan katliamlarin sona ermesi için hem ülkemizde hem de dünyada neler yapabiliriz bunlari tartistik. Tabii Türkiye’de ilk kez mitingi Memur-Sen ile birlikte gerçeklestirdik. Uluslararasi Sendikalar Konfederasyonu (ITUC), Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) ve bagli konfederasyonlari Ankara’da toplantiya çagirdik. Siyonist zihniyet uluslararasi toplumu o kadar çok etkiledi ki 7 Ekim’in sorumlusu Filistinlilermis gibi toplantilarimiza sendikal hareket ilgi göstermedi” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Arslan ve Nikollas Filistin’e Destek Ortak Bildirisi’ni imzaladi.
Kaynak: İHA