Gürültü Kirliligine 309 Bin TL Ceza

Kocaeli Büyüksehir Encümen toplantisinda gürültü kirliligine neden olan 2 firmaya 309 bin 636 TL idari para cezasi kesildi.

Gürültü Kirliligine 309 Bin TL Ceza
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin temmuz ayi ikinci encümen toplantisi Genel Sekreter Dr. Hayri Baraçli baskanliginda gerçeklesti. Çesitli konularin görüsüldügü toplantida gürültü kirliligine neden olan iki firmaya ve son kullanma tarihi geçmis ürün bulunduran marketlere verilen cezalar onaylandi. Encümende ayrica diger konular görüsülerek karara baglandi. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Encümeni, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi’na bagli ekiplerin gerçeklestirdigi denetimler sirasinda gürültü yaptigi tespit edilen iki isletmeye yazilan 309 bin 636 TL’lik cezayi onayladi. Buna göre Izmit ilçesinde faaliyet gösteren eglence yerine 232 bin 264 TL ve Derince ilçesinde faaliyet gösteren akaryakit istasyonuna 77 bin 372 TL idari para cezasi verildi.

Baskanliga bagli ekipler, gürültü denetimlerinin devam ettigini ve gürültü kirliligine neden oldugu tespit edilen kisi ve kuruluslara idari para cezasi verilecegi vurgulandi.
Kaynak: İHA