Gurbetçilere Esnaf Destegi

Kayseri Lokantacilar ve Pastacilar Odasi Baskani Altan Aydemir, tatil için Kayseri’ye dönen gurbetçi vatandaslara oda olarak alinan kararla yüzde 10’luk bir ’hos geldin’ kampanyasi yaptiklarini söyledi.

Gurbetçilere Esnaf Destegi
Yaz aylarinin gelmesiyle birlikte gurbetçi vatandaslar tatil için memleketlerine dönmeye basladi.

Kente gelen vatandaslar esnafa can suyu olurken, ekonomiye de büyük katkida bulunuyor. Çarsida alisverisin canlanmasini saglayan gurbetçi vatandaslar, esnafin da yüzünü güldürüyor.

Kayseri Lokantacilar ve Pastacilar Odasi Baskani Altan Aydemir, oda olarak aldiklari kararla gurbetçi vatandaslara kendilerine üye olan bütün isletmelerde yüzde 10’luk bir indirim yaptiklarini söyledi.

Kampanyadan yerli vatandaslarin da faydalanacagini aktaran Aydemir, "Yaz gelmesiyle sezonumuz basliyor. Simdi de gurbetçilerimiz geliyorlar. Biz de gurbetçilerimize bir ’hos geldin’ kampanyasi düzenleyerek, bütün isletmelerimizde lokanta, kafe, pastane, kafeterya, restoran ve kebapçilarda yüzde 10’luk indirimle karsiliyoruz. Bir ‘hos geldin’ kampanyasi düzenledik. Bu vesileyle hem yerli vatandasimizi da kapsayip, tüm vatandaslarimizi da olsun diye düsündük. Kayseri’de yasayan vatandaslarimizi da ayirt etmeden onlar da bu kampanyadan faydalansinlar diye böyle bir kampanya yaptik. Ben bu kampanyamiza diger meslek gruplarindaki esnaf kardeslerimizi de davet ediyorum. Yaz boyunca fiyatlari yüzde 10 indirerek, çarsimizi, ekonomimizi canlandiririz diye düsünüyoruz. Gurbetçilerimiz geldiklerinde ekonomimiz canlaniyor, çarsimiz hareketleniyor. Gerçekten de onlara tesekkür ediyoruz. Onlar geldiklerinde hem heyecanlaniyoruz hem de yaptigimiz isin hazzina variyoruz" ifadelerini kullandi.

17 yildir Belçika’da yasayan gurbetçi vatandas Ali Oflaz da uygulamanin iyi bir uygulama oldugunu söyleyerek, emegi geçen ilgililere tesekkür etti. Oflaz, uygulamanin gurbetçiler gittiginde de devam etmesi yönünde temenni de bulundu.
Kaynak: İHA