Göreve Baslayan Elazig Valisi Hatipoglu Açiklamasi ''Valilik Bir Yükselme Meselesi Degil Bir Yüklenme Meselesidir''

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla yayimlanan kararnameye göre Tokat Valiliginden Elazig Valiligine atanan Numan Hatipoglu, kente gelerek göreve basladi.

Göreve Baslayan Elazig Valisi Hatipoglu Açiklamasi ''Valilik Bir Yükselme Meselesi Degil Bir Yüklenme Meselesidir''
Cumhurbaskani Erdogan’in imzasiyla yayimlanan atama kararnamesi ile Elazig Valiligine Tokat Valisi Numan Hatipoglu atandi. Kente gelen Vali Hatipoglu için karsilama töreni düzenlendi.

Düzenlenen programda Vali Yardimcilari Armagan Yazici, Recep Gündüz ve Oltan Bayraktar, Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Murat Evren, kamu kurum ve kurum kurulus ile daire müdürleri, protokol üyeleri Vali Hatipoglu’nu karsiladi.

Konusmasina tesekkür ile baslayan Elazig Valisi Numan Hatipoglu, ’’Cumhurbaskanligi Kararnamesi ve Cumhurbaskanimizin tensipleriyle tarihi ve kültürüyle ülkemizin güzide sehirleri arasinda yer alan Elazig’da büyük bir heyecan ve onurla görevimize baslamis bulunmaktayiz. 4 yillik tarihiyle çesitli uygarliklara ev sahipligi yapmis, verimli topraklari ve civanmert insanlariyla ülkemizin kadim vilayetlerinden biri olan Elazig’a atanmak benim için ayri bir bahtiyarlik vesilesidir. Burada görev yapacak olmaktan büyük bir gurur ve onur duyuyorum. Bu görevi bana layik görerek Elazig’imiza ve aziz Elaziglilara hizmet etmeme vesile olan cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ve Içisleri Bakani Ali Yerlikaya’ya sükranlarimi arz ediyorum. Daha önce aziz sehrimiz Elazig’a hizmetleri dokunan, ekonomik ve sosyal kalkinmasini gerçeklestirmesine yönelik emegi geçen benden önceki bütün valilerimize Elazig halki adina tesekkürlerimi ve minnet duygularimi iletmek istiyorum. Görevimiz boyunca devletimizin verdigi yetkiler isiginda yorulmadan, büyük bir çalisma aski ve azmi ile sizlere en iyi hizmeti verebilme gayreti içerisinde olacagiz. Can ve mal kayiplari yasanan 24 Ocak 2020 Elazig ve 6 Subat 2023 Kahramanmaras merkezli deprem felaketleri sonrasi ilimizin yapi stoku büyük zarar görmüstür. Bu kapsamda devletimizin büyük gayret ve çabasiyla hak sahibi vatandaslarimiza konutlarin büyük bir kismi teslim edilerek depremzede vatandaslarimiz sicak yuvalarina kavusmustur. Kalan hak sahibi vatandaslarimizin da bir an önce konutlarina kavusmalari için el birligiyle çalismalarimizi sürdürecegiz” dedi.

Elazig’in potansiyelini en üst seviyeye çikarmak, ekonomik ve sosyal kalkinmasini hizlandirmak için var güçleriyle çalisacaklarini kaydeden Vali Hatipoglu, ’’Her bir Elaziglinin refah ve mutlulugu bizim en öncelikli hedefimiz olacaktir. Valilik bir yükselme meselesi degil bir yüklenme meselesidir. Hizmetlerimizi yürütürken hizmetkari oldugum Cumhuriyetimizin en çok kimsesizlerin kimsesi oldugu ilkesini siar edinecegiz. Elazig halki, gönlünde tasidigi sekiz köse sapka gibi, her bir kösesinde gurur, onur ve özveriyle dolu degerleri tasir. Yigitligi, mertligi, dayanismayi, sadakati, hosgörüyü, misafirperverligi, adaleti ve sevgiyi her adimda yasayan bu sehrin güzel insanlarina hizmet etmek benim için çok özel bir anlam ifade etmektedir. Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye yüzyili vizyonu çerçevesinde birlik ve beraberlik içerisinde Elazig için gidilecek yollari, Elaziglilarla birlikte yürüyecegiz. Yolumuz açik olsun. Bu genel ilkeler çerçevesinde, görev ve sorumluluklarimizi, hukuka baglilik, insan haklarina saygili, seffaflik, hesap verebilirlik ve katilimcilik gibi temel ilkeler çerçevesinde toplumun bütün kesimlerini kucaklayan adil bir yönetim anlayisiyla yerine getirecegiz. Kamu hizmetlerini yürütürken vatandaslarimizin huzur, refah ve mutlulugunu saglamak amaciyla kamu ve özel tüm paydaslarimizla birlikte çalisacagimizi belirtmek istiyorum. Rabbim islerimizi kolaylastirsin. Rabbim yar ve yardimcimiz olsun, bizleri mahcup etmesin’’ diye konustu.

Kaynak: İHA