Geçit, Türkiye Birincisi Arda Tasdemir'i Ziyaret Etti

Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda Sayisal Türkiye birincisi olan Arda Tasdemir’i evinde ziyaret ederek, elde ettigi basaridan dolayi tebrik etti. Baskan Geçit, ayni zamanda depremzede olan Arda’nin yasadigi zor günlere ragmen derslerinden kopmayarak kazandigi Türkiye birinciligi ile Malatya’nin gururu oldugunu söyledi.

Geçit, Türkiye Birincisi Arda Tasdemir'i Ziyaret Etti
6 Subat 2023 tarihindeki büyük depremlerde ailesiyle birlikte zor günlerden geçmesine ragmen derslerinden kopmayarak geçen yil katildigi YKS’de ilk 5000 arasinda yerini alip büyük bir basarinin altina imza atan Arda Tasdemir, bu yil girdigi AYT Sayisal sinavinda birincilik elde ederek Malatya’nin gururu oldu.

Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, beraberinde Malatya Il Milli Egitim Müdürü Behçet Bakir ile birlikte Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde ailesiyle birlikte yasayan Arda Tasdemir’i ziyaret ederek tebrik etti.

Ayni zamanda depremzede olan Arda Tasdemir’i yasadigi zor ve sikintili günlerde derslerinden kopmadigi için öncelikle kutlayan Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, “Egitim hayatinin büyük bir kismini Malatya’da geçiren genç kardesimiz Arda’yi kazandigi basaridan dolayi tebrik ediyorum. Büyük bir özveri ve gayretle elde edilen bu tür basarilarda ailenin ayri bir önemi vardir, çünkü aile çocuguna iyi bir çalisma ortami saglamazsa iyi motive etmezse çocuklarimizin basarisi çok zordur. Arda’ya egitim hayatinda yol gösteren, destek veren, basarisinda ikinci önemli faktör olan ögretmenlerini ise tebrik ediyoruz. Arda’nin yasanilan deprem sürecinde bu basariyi yakalamasi ise farkli bir önemi vardir. Arda’nin bu basarisi herkese örnek olmalidir. Arda’ya bundan sonraki egitim hayatinda basarilar diliyoruz. Yesilyurt Belediyesi olarak çocuklarimizin ve gençlerimizin egitim hayatlarinin dolu dolu geçmesi, derslerinde basarili olmalari ve gelecege güzel hazirlanmalari için her türlü destegi veriyoruz” diye konustu.

Malatya Il Milli Egitim Müdürü Behçet Bakir, Arda Tasdemir’i Türkiye birinciliginden dolayi tebrik ederken, Arda Tasdemir ise gerçeklesen ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirip tesekkürlerini sundu.
Kaynak: İHA