Gaziantep Büyüksehir Ile Nizip'in Kültür Sanat Hayati Canlanacak

Nizip’te kisa süre içerisinde hizmet vermeye baslayacak olan kongre ve kültür merkezi, çocuklarin ve gençlerin gerek egitim, gerekse kültür ve sanat alaninda birçok ihtiyacina cevap verecek.

Gaziantep Büyüksehir Ile Nizip'in Kültür Sanat Hayati Canlanacak
Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, Gaziantep Valiligi, Nizip Kaymakamligi ve Il Kültür ve Turizm Müdürlügü is birliginde Nizip Kaymakamligi konferans salonunda, Nizip Kültür ve Kongre Merkezi’nin kullanimi hakkinda detaylari içeren protokolün imza töreni düzenlendi.

Nizip Kongre ve Kültür Merkezi, çocuklar ve gençlerin ihtiyaçlarina cevap verecek sekilde tasarlandi. Merkezde bin kisilik çok amaçli konferans salonu, 650 metrekarelik ilçe halk kütüphanesi, iki cep sinemasi, 375 metrekarelik sergi salonu, üç atölye, dört okuma odasi ve fuaye alani bulunacak.

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, burada yaptigi konusmada Nizip’in bir medeniyet sehri oldugunu belirterek, "Nizip, akilli sehir, dirençli sehir ve yesil sehire en yakin olan ilçelerimizden bir tanesi. Bizim için çok özel bir ilçe. Biz, Nizip’e bir ilçe olarak degil, bir sehir olarak bakiyoruz. 22 yildir Nizip’in ihtiyaçlari dogrultusunda büyük gayretler gösterdik. Bugün de protokolünü imzalayacagimiz bu merkez ile ilçedeki egitim ve kültürel faaliyetleri artirmayi hedefliyoruz" dedi.



“Bu merkezde sehir tiyatrosu ekibi de sahne alacak”

Büyüksehir Belediyesi’nde egitim ve kültür basliklari üzerine çalisan yetkililerin bu merkezde ne yapilmasi gerektigi ile ilgili çalismalara hizla baslayip nihayete erdirdigini aktaran Baskan Fatma Sahin, "Kültür ve kongre merkezimizin hizmet vermesi için artik protokol imzalayacagiz. Merkezimizin, bin kisilik büyük bir konferans salonu var. Bunun yaninda içerisinde cep sinemalari da bulunuyor. Merkez çok iyi bir yapiya kavustu. Burada kurdugumuz Sehir Tiyatrosu’nun oyunlarini da ilçedeki vatandaslarimizla bulusturacagiz" ifadelerini kullandi.

“Ögrencilerimiz bu merkezden çok iyi sekilde istifade edecek”

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise Nizip ile ilgili her seyi çok daha dikkatli ve hassas bir sekilde ele aldiklarini ifade ederek, "Bu merkezimiz bu anlamda örnek uygulamalardan birisi. Bu merkez birçok kurumun is birligiyle hayata geçmis bir mekan. Merkezde kütüphanelerimiz var, konferans salonumuz var. Daha fazla nitelik kazandirmayi düsündügümüz alanlar var. Bu merkezi, sehir merkezindeki sosyal aktivitelerle donatacagiz. Bu anlamda Büyüksehir Belediyesi de örnek bir sorumluluk üstleniyor. Ögrencilerimiz, çocuklarimiz ve gençlerimiz buradan çok iyi bir sekilde istifade edecek." diye konustu.

Nizip Kaymakami Osman Ugurlu, Nizip Kültür ve Kongre Merkezi’nin kullanimi hakkinda hazirlanan protokolün imza töreni için bulunduklarini belirterek, emegi geçen herkese tesekkür etti. Il Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Korkmaz da yapilan merkeze ayni zamanda ilçe halk kütüphanesini de tasiyarak daha nitelikli hale getireceklerini belirtti.

Kaynak: İHA