Gaming Laptopta Isinma Sorununa Yenilikçi Çözüm

Yüksek performans için tasarlanan gaming laptoplar, kullanicilar tarafindan en çok isinma problemleri nedeniyle elestiriliyor. Bu sorunun önüne geçmek isteyen üreticiler, bilgisayar tasariminda performanstan, mobiliteden veya sikliktan taviz verebiliyor. Oyun ve performans bilgisayari Excalibur’un NVIDIA RTX4090 ekran kartiyla yenilenen G911 modeli, içerisinde yer alan akilli turbo termal sogutma teknolojisi sayesinde islemci ve ekran kartini ayri ayri sogutarak isinma sorununa yenilikçi bir çözüm üretiyor.

Gaming Laptopta Isinma Sorununa Yenilikçi Çözüm
Yogun grafik ve islem gücü gerektiren oyun ve uygulamalar için tasarlanan gaming laptoplarda isinma problemleri kaçinilmaz durumda. Donanim performansini önemli ölçüde etkileyen isinma problemleri, oyun tutkunlarinin en fazla sikayetçi oldugu konularin basinda geliyor. Islemci ve ekran kartini etkileyen yüksek sicakliklar, bilgisayarlarin performansini etkiledigi gibi donanim hasarina, bilgisayar ömrünün kisalmasina, veri kaybina ve ciddi güvenlik risklerine yol açabiliyor. Oyun ve performans bilgisayari Excalibur’un NVIDIA RTX4090 ekran kartiyla yenilenen G911 modeli, oyunseverlerin ve profesyonellerin tüm beklentilerini karsiliyor. Yapay zeka destekli ADA LoveLace Mimarisi ile gelistirilen RTX4090, eksik pikselleri otomatik tamamlama, iki kata kadar performans artisi ve enerji tasarrufu gibi birçok konuda kullanicilarin görsel deneyimini iyilestiriyor. Bilgisayarda sicaklik derecesini önemli derecede etkileyen bu önemli gelistirmeler, Excalibur G911’de yer alan ‘Akilli Turbo Termal Sogutma Teknolojisi’nin sagladigi güçlü sicak- soguk hava sirkülasyonu sayesinde rahatlikla kullanilabiliyor.

Gerçek ile dijital dünyayi birlestiren yüksek performans: NVIDIA RTX4090!

Gerçek ile dijital dünya arasindaki sinirlari ortadan kaldiran profesyonellikte grafikler sunan ekran kartlari, oyun tutkunlarina daha gerçekçi bir görüntü sunarken, profesyoneller için de alan olusturuyor. NVIDIA’nin ADA LoveLace Mimarisi ile gelistirilen RTX4090 ekran karti, oyun tutkunlarina akici bir performans saglarken, profesyonellere ise ultra verimlilik sagliyor. Yapay zeka destekli fonksiyonlariyla kullanicilarina üstün grafik gücü sunan RTX4090 ekran karti, DLSS 3.5 ile birlikte gelen ‘Isin Olusturma’ özelligiyle oyun performansini 4-5 kata kadar artirken, daha gerçekçi grafikler olusturuyor. NVIDIA Reflex özelligiyle sistem gecikmesini minimize eden RTX 4090, Dynamic Boost 2.0 ile güçlü performans artisi için gerekli gücü GPU, GPU bellek ve CPU arasinda sürekli optimizasyon sagliyor. Oyun sirasinda ya da içerik olustururken grafikleri her kare için ayri ayri yöneten RTX4090, isin izleme ve path tracing teknolojilerinin sagladigi gerçekçi yansima, gölge ve aydinlatma efektleri ile düsük güçte yüksek bir görsel deneyim sunuyor. Ayni zamanda profesyonellerin ihtiyaçlarina yönelik olarak tasarlanan NVIDIA Studio, is akislarinda kullanilan popüler uygulamalarla entegre çalisan yüksek performansli donanim ve optimize edilmis sürücüler sunuyor.

Excalibur’dan isinma sorununa inovatif çözüm

Uzun saatler yogun kullanimda bile isinma sorunu yasamayan, yüksek ekran yenileme hizlari ile yüksek performans sunan tasinabilir oyun dizüstü bilgisayarlari, kullanicilar için büyük önem tasiyor. Kullanicilara kendilerini özel hissettiren metal tasarima, CNC kesim hatlarina ve özel tasarim On/Off tusuna sahip Excalibur G911, kullanici deneyimini en üst seviyeye çikariyor. Performanstan ödün vermek istemeyen kullanicilar için RTX4090 ekran kartiyla yenilenen Excalibur G911, ‘Turbo Termal Sogutma Teknolojisi’yle de isinma sorununa inovatif bir çözüm sunuyor. 89 adet fan biçagi ve dakikada 5400 RPM degerindeki 2 adet akilli turbo fan Excalibur G911’in performansini artirirken, sogutma sistemindeki ikiz fanli yapi ise sicak havanin tahliyesi ve soguk havanin içeriye alinmasini çok daha hizli ve kolay sekilde gerçeklestiriyor.
Kaynak: İHA