ETÜ'de Darbeler Ve Demokrasi Konusuldu

Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsaminda “Darbeler ve Demokrasi” konulu panel gerçeklestirildi.

ETÜ'de Darbeler Ve Demokrasi Konusuldu
Prof. Dr. Muammer Yaylali Konferans Salonu’nda düzenlenen panele çok sayida akademik ve idari personel katildi.

ETÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati Bölümü ögretim üyelerinden Prof. Dr. Yusuf Ziya Sümbüllü’nün moderatörlügünde düzenlenen panelde Psikoloji Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Oguzhan Ekinci, Felsefe Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Aydogdu ve Tarih Bölümü Ögretim Üyesi Mehmed Gökhan Polatoglu panelist olarak yer aldi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi tarafindan günün anlam ve önemine istinaden hazirlanan video gösteriminin ardindan panelin açilis konusmasini yapan Prof. Dr. Sümbüllü, milli iradeye karsi gerçeklestirilen hain darbe girisiminin unutulmamasi ve unutturulmamasi gerektigini ifade ederek: “Hepimiz 15 Temmuz günü yasananlara sahitlik ettik. Bir kismimiz meydanlarda yer aldik, bir kismimiz da hanelerimizde bu hüznü ve endiseyi yasadik. Ama çok sükür ki tuzak kuranlar kendi kurdugu tuzakta perisan hale geldiler. Bu anlamda darbe tesebbüsünde bulunanlari nefretle ve siddetle kiniyoruz. Bu süreçte sehit olan tüm vatandaslarimiza Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de sükranlarimizi sunuyoruz. Insallah ülkemiz bir daha böyle alçak bir tezgahla karsi karsiya kalmaz”

Açilis konusmasinin ardindan devam eden panelde konusmacilar darbeler, demokrasi, darbelerin demokrasi açisindan olusturdugu riskler ve Avrupa’daki darbeler hakkinda dinleyenlere bilgiler verdi. Program Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ugur Akbulut’un panelistlere tesekkür belgesi takdim etmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA