Dügün Salonu Önündeki Cinayetin Saniklari Hakim Karsisina Çikti

Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde dügün çikisinda iki grup arasinda çikan biçakli kavgada islenen cinayetle ilgili yargilama basladi.

Dügün Salonu Önündeki Cinayetin Saniklari Hakim Karsisina Çikti
Olay, 6 Temmuz 2023 tarihinde Kastamonu’nun Seydiler ilçe merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dügün merasimine katilan Y.A., A.A., H.A. ve B.Y. ile Ersoy Demirci arasinda tartisma çikti. Tartismanin büyümesi üzerine çikan kavgada Ersoy Demirci, aldigi biçak darbeleri sonrasi kaldirildigi Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesinde hayatini kaybetti.

Olayin ardindan inceleme baslatan polis ekipleri tarafindan olaya karistigi tespit edilen Y.A., A.A., H.A. ve B.Y. gözaltina alinarak tutuklandi. Tutuklu saniklardan B.Y.’nin sorusturma asamasinda tahliye edilerek tutuksuz yargilanmasina karar verildi.

Kastamonu Agir Ceza Mahkemesinde saniklar hakkinda “kasten öldürme” suçundan dava açildi. Davanin ilk durusmasinda saniklar kendilerini savundu.

“Agzindaki tükürükler suratima geldi, bende korktum, biçagi salladim”

Cinayetin dedikodu sebebiyle islendigini belirten saniklardan Y.A., “Annem ile Ersoy arasindakiler dedikodudan ibarettir. Seydiler, küçük bir yer. Dedikodu çikartiyorlar” dedi.

Olay gününü anlatan Y.A., “Telefonla arayip ’baban, dügün salonunda birisiyle kavga etmis’ dediler. Dügün salonuna giderken Ersoy ile karsilastik. Arabayi park ederken Ersoy kapiyi açip bogazimi sikti, bana saldirdi. Bana neden saldirdigini bilmiyorum. Aramizda kavga çikti. Beni öldürecegini, arabanin benim mezarim olacagini söyledi.

Benim üzerimde iken bana vururken biçak aklima geldi. Biçagi korkutmak için belden asagiya vurmak isterken gögsüne geldi. Bir yanim toprakta bir yanimda araçtaydi. Ben öldürme kasti gütmedim. Amacim korkutmakti” diye konustu.

Biçagi 2-3 kere salladigini belirten Y.A., “Biçagi sallarken Ersoy elimden almaya çalisti. Bende vermedim. Beni araçtan disariya çikartti. Vücudum araçta, bir elim koltukta, ayagim disaridaydi. Biçak isabet edince bende sallamayi biraktim. Aracin kapisini Ersoy açti ve bogamizi sikip yumruk atmaya basladi.

Agzindaki tükürükler suratima geldi. Bende korktum, biçagi salladim. 2 veya 3 defa vurdum. Ondan sonra beni birakti. Tahliyemi istiyorum” seklinde konustu.



“Kardesimi korumak istedim, benim tek amacim buydu”

Diger tutuklu sanik A.A. ise, “Biz, alkol alirken arkadas aradi ve baban, dügün salonunda kavga etti, gel babani al dedi.

Kiminle kavga ettigini söylemedi. Korku ve panik ile araci durdurdum. Ersoy küfür ederek aracin kapisini açti. Kardesimin bogazima sarildi. Gücümün yetmeyecegini bildigim için bende araçtan çikip Ersoy’a tekme attim. Sonra beni geri çektiler. Ellerinden kurtulup tekrar Ersoy’un üzerine gittim. Kardesimi öldürecekti. Ersoy’u o kalabaliktan 1-2 kisi çekip alsaydi, bizler de Ersoy’da ailesinin yaninda olacakti. Ben, biçagi sapla diye bir sey demedim. Ben, kardesimi korumak istedim. Benim tek amacim buydu. Tahliyemi istiyorum” diye konustu.



“Ersoy, araçtan Y.A.’nin bogazini sikip disari çikarmaya çalisiyordu”

Savunma yapan H.A. da, “Beraber alkol alirken telefon geldi ve dügün salonunda kavga çiktigi söylendi. Kiminle oldugunu bilmiyoruz. Olay yerine gelince arbede vardi. Nasil basladigini bilmiyordum. Biz, olayi ayirirken Ersoy’u fark ettim. Ardindan Y.A. yere düstü. Ersoy, Y.A.’nin bogazini tutuyordu. Bizde ayirdik kavgayi. Ersoy ile ablam arasinda son bir yil içinde bazi söylentiler oldu. Bundan dolayi ablam ile aram açildi. Yine de ben, bu söylentilere ihtimal vermedim. Benim Ersoy ile bir musibetim yoktur. Fakat Ersoy, araçtan Y.A.’nin bogazini sikip disari çikarmaya çalisiyordu, sora disari çikarip diziyle de üzerine bastirdi. Ben, Y.A.’da biçak oldugunu görmedim. Tahliyemi isterim” ifadelerini kullandi.

“Ben kavga edenleri ayirmaya çalisiyordum”

Tutuksuz yargilanan saniklardan B.Y. ise, “Ersoy ile bir husumetim yok, kendisiyle yakiniz. Olay yerine gittigimizde Ersoy oldugunu dahi bilmiyordum. Iki araç ile gidiyorduk. Olay yerine vardigimizda Y.A. ile Ersoy arasinda kavga yasaniyordu. Biçagi kimin salladigini görmedim. Biçak, Y.A.’nin elindeydi. Fakat biçakladigini görmedim. Ben kavga edenleri ayirmaya çalisiyordum. Ersoy’a karsi bir saldirim olmadi. Ersoy, yere düsünce kanini durdurmak için elimle bastirdim. Baska bir temasim olmadi. Suçlamalari kabul etmiyorum, Yere düserken birakmadim. Elimle tampon yapip ambulansi aradim ve basindan hiç ayrilmadim. Beraatimi talep ediyorum” seklinde konustu.

Taniklari da dinleyen mahkeme heyeti, H.A., Y.A. ve A.A.’nin tutuklulugunun devamina karar vererek durusmayi ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA