Dogansehir'de Yayladaki Hayvanlar Unutulmadi

Malatya’da, sicak havalarda dogadaki hayvanlarin su ihtiyaçlarini gidermesi için yaylalara sulaklar yerlestirildi.

Dogansehir'de Yayladaki Hayvanlar Unutulmadi
Dogansehir Belediyesi, yaz aylarinda artan hava sicakliklarinin etkisiyle yaylada yasayan hayvanlarin su ihtiyacini karsilamak için uzak mahallerdeki yayla yollarinin bakimini yaparak ve sulaklar yerlestirerek hayvanlarin su ihtiyacini gidermesini sagladi. Dogansehir Sürgü Mahallesi’ne 10 kilometre uzaklikta bulunan Göktepe Yaylasi, Mermerik Yaylasi, Yürüksulak Yaylasi ve Morpinar yaylalarinin yollari yapilarak ve hayvan sulaklari yerlestirildi. Ayrica Polat Mahallesi’nin Acipinar Yaylasinda da hayvan sulaklari yapildi.

Dogansehir Belediye Baskani Mehmet Bayram, “Sürgü mahallemizde 10 km uzaklikta olan Göktepe, Mermerik, Yürüksulak, Morpinar yaylalarinin yollari ve hayvan sulaklari ve Polat Mahallemizde ise Acipinar yaylasinda hayvan sulaklari yapildi. Hayvan sahiplerimize hayirli olsun” dedi.

Yaylada yasayanlar ve hayvan sahipleri ise Dogansehir Belediyesi’nin bu projesinden duyduklari memnuniyeti dile getirdi. Yayla sakinleri, sulaklar sayesinde hayvanlarinin susuz kalmadan saglikli bir sekilde yasayabilecegini söylediler. Mahalle muhtarlari ve hayvan sahipleri, Dogansehir Belediye Baskani Mehmet Bayram’a tesekkürlerini belirttiler.
Kaynak: İHA