Doga Harikasi Yesilgöl'de Begeni Ugruna Doga Katliami

Sosyal medya fenomeninin takipçi artirma düsüncesiyle hazirlayip paylastigi video, doga katliamini da beraberinde getirdi. Antalya’da bir sosyal medya fenomeni, Kas ilçesinde bulunan doga harikasi Yesilgöl’e arazi araciyla girerek gölü tahrip etti. Tepkiler üzerine paylasim kaldirildi.

Doga Harikasi Yesilgöl'de Begeni Ugruna Doga Katliami
Antalya’nin Kas ilçesinde bulunan ve her yil binlerce yerli yabanci turistin ziyaret ettigi doga harikasi Yesil Göl’e arazi araci ile giren kisiler, gölü tahrip etti. Görüntülerin sosyal medyada yayinlanmasinin ardindan gelen tepkiler üzerine, dijital içerik üreticisi arkadaslariyla ortak paylastigi videoyu sosyal medya hesabindan kaldirdi.

Antalya’nin Kas ilçesinde yer alan, adini suyunun kendine has renginden alan ve güzelligiyle görenleri kendisine hayran birakan Yesilgöl’e gelen kisiler, arazi araci ile göle girerek tur atti. Kimligi belirsiz kisi ya da kisilerin Yesil Göl’e araci ile girmesine öfkelenen vatandaslar ve go_kas hesabi, duruma sosyal medya hesaplari üzerinden tepki gösterdi. Gelen tepkiler üzerine sosyal medya fenomeni, paylasimini hesabindan kaldirdi.

Yesilgöl’ün suyu, içme suyu olarak kullaniliyor

Bir krater gölü olan Yesil Göl, essiz cografi zenginlikleriyle ünlü Gömbe Yaylasi üzerinde, Bati Antalya’nin ikinci yüksek tepesi olan Akdag’in dogu yamacinda, yaklasik bin dokuz yüz doksan metre yükseklikte yer aliyor. Akdag’in yamaçlarinda eriyen karlarla birlikte, ortalama 12 derecelik bir sicakliga sahip Yesil Göl’ün suyu, topragin altindan Gömbe Yaylasi’na dogru süzülerek akiyor. 50 dönümlük alana sahip gölün, kayalarin arasindan akan suyu, borularla Kas, Demre ve Elmali’nin mahallelerine tasinarak, içme suyu olarak kullaniliyor.
Kaynak: İHA