'Ben Sana Çeyrek Taktim, Sen Bana Altin Takmadin' Kavgasinin Saniklari Hakim Karsisinda

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde iki aile arasinda, "Ben senin dügününde çeyrek altin taktim. Sen bana neden altin takmadin?" meselesi sebebiyle çikan kavgada, esini kazara vurarak ölümüne sebep oldugu iddia edilen sanik bu durusmada da suçlamalari kabul etmedi. Mahkeme heyeti, dinlenemeyen müstekilerin zorla mahkemeye getirilmesine karar vererek durusmayi erteledi.

'Ben Sana Çeyrek Taktim, Sen Bana Altin Takmadin' Kavgasinin Saniklari Hakim Karsisinda
19 Haziran 2022 yilinda Esentepe Mahallesi Yasar Dogu Caddesi’nde dügünde karsilasan iki aile arasinda, "Ben senin dügününde çeyrek altin taktim. Sen bana neden altin takmadin?" meselesi sebebiyle kavga çikmis, 42 yasindaki Gülten S. silahla vurularak yasamini yitirmis, Tarik Ö. ve Tayfun D. de yaralanmisti. Yilmaz S. esini öldürdügü gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilmis, oglu Haydar S. ise müstekileri öldürmeye tesebbüs suçundan adli kontrol sartiyla serbest birakilmisti.

Dinlenemeyen müstekilerin zorla mahkemeye getirilmesine karar verildi

Olaya iliskin açilan davanin 3. celsesi Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Durusmaya tutuklu sanik Yilmaz S., avukati Nurcan Özlen, tutuksuz sanik Haydar S. ve avukati Gizem Dirbisoglu katildi.

Suçlamayi kabul etmeyen tutuklu sanik Yilmaz S., olayi Tarik Ö’nün gerçeklestirdigini söyleyerek beraat ve tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, dinlenmeyen müstekilerin zorla mahkemeye getirilmesine, Yilmaz S’nin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.

Iddianameden

Olaya iliskin hazirlanan iddianamede, saniklar ile müstekiler Tarik Ö. ve Tayfun D’nin uzaktan akraba olduklari, olay tarihinde süpheli Yilmaz S’nin gittigi dügün merasiminde müsteki Tayfun D. ile karsilastigi, Yilmaz S’nin daha öncesindeki dügünlerde taktigi altini Tayfun D’den istemesi sebebiyle taraflar arasinda anlasmazlik yasandigi belirtildi. Yilmaz S’nin dügünden sonra evine döndügü, bir süre sonra müstekilerin araçlari ile süphelilerin ikametinin yakinlarina geldiklerinin kaydedildigi iddianamede, müstekilerin kendilerine saldirmak amaciyla geldigini düsünen Yilmaz S’nin sorusturma asamasinda ele geçirilemeyen silahini yanina alarak, araci ile müsteki Tayfun D’nin aracinin önünü kestigi ifade edildi.

Baskasina ates ederken esini öldürmüs

Araçtan elinde silahiyla inen Yilmaz S. ile oglu Haydar S’nin boru, sopa ve bijon anahtari ile müstekilerin yanina gittigi, taraflar arasinda arbede yasandigi, süpheli Yilmaz S’nin elinde bulunan silahla magdur Nadir D. ve müstekiler Tayfun D. ile Tarik Ö’yü hedef alarak 2-3 el ates ettiginin belirtildigi iddianamede, ates edilen mermilerden birinin müsteki Tarik Ö’nün kaburgasindan girerek omzundan çiktigi, diger merminin ise müsteki Tayfun D’nin basini siyirdigi vurgulandi. Arbede sirasinda Haydar S’nin elinde bulunan bijon anahtari ve sopa ile saldirmaya devam ettiginin ifade edildigi iddianamede, Yilmaz S’nin silahini tekrar atesledigi ve silahtan çikan merminin esi Gülten’in basina isabet etmesi neticesinde hayatini kaybettigi yer aldi.
Kaynak: İHA