Baskan Ari Açiklamasi 'Nevsehir, Bölgesinde Parlayan Bir Yildiz Olacak'

Nevsehir Belediye Baskani Rasim Ari, Nevsehir Belediyesi tarafindan turizme kazandirilan Tarihi Kayasehir çevresindeki yeni projelerin tamamlanmasi ve burada otellerin yapilmasi ile birlikte Nevsehir’in bir yildiz gibi parlayacagini söyledi.

Baskan Ari Açiklamasi 'Nevsehir, Bölgesinde Parlayan Bir Yildiz Olacak'
Belediye Baskani Rasim Ari, Nevsehir’in il olusunun yil dönümü olan 20 Temmuz 2024 tarihinde hizmete açilacak Kayasehir VR (Sanal Gerçeklik) Merkezi ve Kapadokya Kayasehir Tarihi Yolculuk Müzesi’nde incelemelerde bulundu. Beraberinde Baskan Yardimcilari Ibrahim Yüzer, Hasan Iler, Veli Kirsehirli ve meclis üyeleri ile birlikte gittigi merkezde yürütülen çalismalar hakkinda bilgi alan Ari, merkezin Nevsehir’in il olusunun 70. Yil dönümünün kutlanacagi 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü hizmete girecegini açikladi.

Kapadokya bölgesinde bir ilk olacak olan ve bölgeye gelen yerli ve yabanci turistlerin VR gözlüklerle dört mevsim balon uçusunu deneyimleyerek Kapadokya’nin essiz güzelliklerini izleyebilecekleri merkezin bölge turizmine de ciddi katkilar sunacagini ifade eden Ari, “20 Temmuz Kapadokya’nin merkezi Nevsehir’in il olusunun yil dönümü. O gün Arttirilmis Sanal Gerçeklik Merkezi ve Kapadokya Kayasehir Tarihi Yolculuk Müzesi’ni açiyoruz. Su anda burayi yetistirebilmek için hummali bir çalisma yapiyoruz. Tüm bu çabamiz sehir merkezinin turizmden daha fazla pay alabilmesi için. Su anda Meryem Ana Kilisesi turizm için hazir, Kayasehir içerisindeki gezi güzergahlarimizi daha önceden hazirlamistik. Simdi Tahtali Kahve’nin son asamasina geldik. Oranin da projesini kisa sürede baslatiyoruz. Kahveci Dagi’ni ise tüm hemsehrilerimizin aileleriyle, misafirleriyle vakit geçirebilecekleri Mesire Alanina dönüstürmek için çalismalari baslattik. Bu bölgede yapilmasi planlanan oteller ile alakali görüsmelerimiz son sürat devam ediyor. Otelleri de buraya yapmaya basladigimiz andan itibaren bu sehirdeki istihdam sorunu sona erecek. Beraberinde agalarin agaligi bizim de marabaligimiz ortadan kalkacak. Artik birilerine istihdam için dil dökmeyecegiz. Artik birilerinden bir sey istemeyecegiz. Kendi yagi ile kavrulan, makus tarihini degistirmis, bölgesinde parlayan bir yildiz olacagiz.” dedi.

Kaynak: İHA