Yikim Için Dükkanlar Bosaltilmayinca Elektrikleri Kesilen Esnaf Yol Kapatti

Malatya’da 6 Subat depremlerinden sonra rezerv alan ilan edilen Saray Mahallesi’ndeki yikim için esnafa is yerlerini tahliye etmek üzere verilen sürenin sonunda bugün bölgenin elektrikleri kesildi. Duruma tepki gösteren esnaf ise caddeyi trafige kapatti.

Yikim Için Dükkanlar Bosaltilmayinca Elektrikleri Kesilen Esnaf Yol Kapatti
Malatya’da deprem sonrasi kent merkezinin yeniden insa süreci devam ederken rezerv alan ilan edilen Saray Mahallesi’nde bulunan Kisla Caddesi’nde esnaf kendilerine verilen tahliye süresinin sonunda is yerlerini bosaltmayinca iddiaya göre bugün bölgenin elektrikleri kesildi. Bu duruma tepki gösteren esnaf ise magdur olduklarini dile getirerek yolu trafige kapatti. Içeride ürünlerinin elektriklerin olmamasi nedeniyle bozulacagini ifade eden esnafin eylemi nedeniyle bölgeye çok sayida polis ekibi yönlendirildi.

Güvenlik güçleri yolu kapatan esnafin eylemini sonlandirmasi için görüsmeleri sürdürürken, esnaf ise 31 Mart yerel seçimleri öncesi kendilerini ziyaret eden Büyüksehir Belediye Baskani Sami Er’in sözünde durmadigini iddia etti. Er’in yilsonuna kadar caddenin bosaltilmayacagi sözünü kendilerine verdigini öne süren esnaf, duruma tepki gösterdi. Kendilerine yer gösterilmedigini öne süren esnaf, deprem sonrasi yikilmayan tek caddenin de yikilacak olmasina tepki gösteriyor.

Esnafin eylemi sürerken polis caddenin trafige açilmasi adina müzakerelere devam ediyor.
Kaynak: İHA