Yakin Arkadasini Öldüren Sanik Açiklamasi 'Kendisi Kardesim, Annesi Annem Gibiydi'

Kocaeli’de küfür sebebiyle çikan tartismada yakin arkadasini 5 yerinden biçaklayarak öldüren sanik, ilk hamlenin karsi taraftan geldigini, kendisini korumak amaciyla hareket ettigini belirterek, "Kendisi kardesim, annesi annem gibiydi" dedi. Cumhuriyet savcisi, mütalaasinda sanigin olayi tahrik altinda gerçeklestirdigine kanaat getirerek, 12 yildan 18 yila kadar hapisle cezalandirilmasini talep etti.

Yakin Arkadasini Öldüren Sanik Açiklamasi 'Kendisi Kardesim, Annesi Annem Gibiydi'
Olay, 19 Subat 2023’de Ömeraga Mahallesi’nde meydana geldi. Burak B.’nin (28) kiz arkadasi, Ibrahim Deniz Vayvalak’a (30) ve ailesine küfür ettigi iddiasiyla konusmak için bir araya gelen arkadaslarin arasinda tartisma çikti. Tartismanin büyümesi üzerine Burak B. yaninda bulunan biçakla Ibrahim Deniz Vayvalak’i 5 yerinden biçakladi. Ihbar üzerine olay yerine gelen saglik ekiplerince yapilan kontrollerde Vayvalak’in yasamini yitirdigi tespit edildi. Gözaltina alinan Burak B. ise emniyetteki islemlerinin ardindan tutuklandi.

"Kendisi kardesim, annesi annem gibiydi"

Olayla ilgili açilan davanin durusmasi Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Durusmaya tutuklu sanik Burak B. ve taraf avukatlari katildi.

Söz hakki verilen sanik Burak B., "Kötü bir insan degilim. Maktul is sahibi olsun diye elimden geleni yaptim, onu ise soktum. Kendisi kardesim, annesi annem gibiydi. Olay Deniz’in üstüme yürümesi ve bana vurmasiyla aniden gerçeklesti. Kendimi korumak için yaptim, çikmaz yola girdim. Cezaevinden çikinca dükkan açacagim. Evlilik yoluna girecektim ama olmadi. Elektronik kelepçeye de raziyim, yerim yurdu belli. Zaten olay sonrasinda kaçmadim, kendi rizamla teslim oldum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.



12 yildan 18 yila kadar hapis talebi

Cumhuriyet savcisi mütalaasinda, sanigin haksiz tahrik altinda olayi gerçeklestirdigine kanaat getirerek, 12 yildan 18 yila kadar hapisle cezalandirilmasini talep etti. Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina durusmanin ertelenmesine karar verdi.
Kaynak: İHA