Valilikten Soma Yanginina Iliskin Açiklama

Manisa’nin Soma ilçesinde devam eden yangina iliskin Manisa Valiliginden yapilan açiklamada “16 hava araci (1 gece görüslü helikopter), 122 kara araci, 334 personel ile müdahale devam etmektedir. Yangin sebebiyle Tekeli Isiklar Mahallesi (90 hane) ve Bayat Mahallesi (150 hane) tedbir amaçli bosaltilmistir” denildi.

Manisa Valiligi Soma ilçesinde çikan yangina iliskin açiklamalarda bulundu. Valilikten yapilan açiklamada “Bugün saat 12.18 civarinda Ilimiz Soma Ilçesi Denis Mahallesi ormanlik alanda meydana gelen yangina ilk müdahale 12.28’de ekiplerimiz tarafindan yapilmistir. Yangina; 16 hava araci (1 gece görüslü helikopter), 122 kara araci, 334 personel ile müdahale devam etmektedir. Yangin sebebiyle Tekeli Isiklar Mahallesi (90 hane) ve Bayat Mahallesi (150 hane) tedbir amaçli bosaltilmistir. Yanginin Çevircek Mahallesine sirayet etme ihtimaline karsi gerekli tedbirler alinmistir. Bölgede tedbir amaçli elektrik kesilmistir. 40-60 km/s bulan rüzgârin etkisi altinda olan bölgede yangina müdahale devam etmektedir. Yangin dolayisiyla herhangi bir can kaybimiz bulunmamaktadir. Yanginlara karsi tüm vatandaslarimizin dikkatli ve tedbirli olmasi hususunu önemle rica ederiz” denildi.

Büyüksehir, Soma’daki orman yangininin söndürülmesi için seferber

Öte yandan yangina Orman Isletme Müdürlügü ve Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligina bagli ekiplerin yani sira MASKI Genel Müdürlügü ekipleri de yanginin kontrol altina alinmasi için seferber oldu. Büyüksehir ile MASKI tarafindan söndürme çalismalarina su takviyesi yapilirken, Kent Estetigi Dairesi Baskanligi tanker destegi sagliyor, Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan da ekiplere ve vatandaslara kumanya dagitimi gerçeklestiriliyor.
Kaynak: İHA