Tavsanli'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

Kütahya’nin Tavsanli ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsaminda düzenlenen etkinlikler gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Tavsanli'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü
Cumhuriyet meydanda gerçeklestirilen programda, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan Kur’an-i Kerim tilaveti okundu, Tavsanli Ilçe Müftü Vekili Hüseyin Erogul tarafindan dua edildi.

Tavsanli Belediye Baskani Ali Kemal Derin, Tavsanli halkina hitap ederek, 15 Temmuz’da halkin gösterdigi direnisin bundan sonra benzer hain girisimlere karsi güçlü bir mesaj oldugunu vurguladi. Derin, konusmasinda birlik ve beraberlik vurgusu yapti.

Tavsanli Kaymakami Hayrettin Baskin, programda yaptigi konusmada, 15 Temmuz’da tanklarin önüne yatarak muazzam bir direnis gösteren herkese tesekkür etti. Baskin, demokrasiye sahip çikan herkese minnettar oldugunu belirtti.

Protokol konusmalarinin ardindan, DPÜ Tavsanli Meslek Yüksekokulu’nda görevli Prof. Dr. Bülent Cirik’in moderatörlügünde, 15 Temmuz gazisi Ali Karayigit ve Safiye Bayat ile söylesi gerçeklestirildi.

Program diger etkinlikler ve Çare Dernegi’nin asure ikrami ile sona erdi.
Kaynak: İHA