Sirnaklilar Çanakkale Savaslari Mobil Müzesini Gezdi

Kültür ve Turizm Bakanligina bagli Çanakkale Savaslari ve Gelibolu Tarihi Alan Baskanliginca "Al Sancagin Dalgalandigi Her Yerdir Çanakkale" sloganiyla yola çikarilan Mobil Müze, Sirnak’ta kapilarini açti.

Sirnaklilar Çanakkale Savaslari Mobil Müzesini Gezdi
Çanakkale Savaslari ve Gelibolu Tarihi Alan Baskanliginca "Al Sancagin Dalgalandigi Her Yerdir Çanakkale" sloganiyla yola çikarilan Mobil Müze, Sirnak’ta ziyaretçilere kapilarini açti. 7 ayri vitrinde Çanakkale Savasi ile ilgili fotograflarin ve çesitli görsel materyallerin yer aldigi müzede çesitli videolarla da tanitimlar yapiliyor. Halk ve ögrencilerin yogun ilgi gösterdigi Mobil Müze, ziyaretçilerini de duygulandiriyor.

Cumhuriyet Meydani’nda kurulan müzeyi ziyaret eden Sirnakli ögrenciler, savas dönemine ait materyal, video ve savas objelerini yakindan inceledi.

Ziyaretçilerden Nezir Çakar, "Sirnak’a gelen Çanakkale Mobil Müzesini Deneyap atölyesi ögrencileri olarak gezme firsatimiz oldu. Gezdigimizde kendimizi Çanakkale’de hissettik. O gün yasanan savaslari tek tek gözlerimizin önüne getirip canlandirdik. Gerçekten çok duygulandik. Bunlarin hepsini Çanakkale’ye gidip yerinde de görmek istiyoruz" dedi.

Sures pusat ise, "Bugün Çanakkale Mobil Müzesini gezmek nasip oldu. Çanakkale Savasi’ni belgesellerde görüyorduk. Bu tarihi parçalari, ilk defa bu kadar yakindan görmek bizi çok heyecanlandirdi. Müzeyi gezerken o ruhu yasamamizi sagladi. Yerinde görmekte isterdik dogrusu. Çanakkale Savasi’nin Islam dünyasi için çok büyük bir önemi var. Burada bunlari görmek bizi manevi açidan duygulandirdi. Çanakkale cephesini görmek de nasip olur insallah" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA