Selin Vurdugu Pelitli Köyü'nde 15 Ev Zarar Gördü

Erzurum’un Pasinler ilçesi Pelitli Köyü’nde selin verdigi zarar gün yüzüne çikmaya basladi. 15 ev, ahirlar, depolar ve zirai aletler sel felaketinde zarar gördü.

Selin Vurdugu Pelitli Köyü'nde 15 Ev Zarar Gördü
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, siddetli yagistan etkilenen Pasinler ilçesi Pelitli Köyü’nde incelemelerde bulundu. Yogun yagis neticesinde sel felaketi meydana gelen bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Vali Çiftçi, felaketin yasandigi ilk andan itibaren devletin tüm kurumlariyla vatandasinin yaninda oldugunu söyledi.



Ilgili kurumlarin zarar tespit çalismalarina basladigini ifade eden Vali Çiftçi, “Felaketin ilk anindan itibaren devletin tüm ilgili kurumlari bu bölgeye geldi. Su anda incelemelerimiz devam ediyor. Ekiplerimiz sahada görevlerini yapiyor. Burada can kaybinin olmamasi en büyük tesellimiz. Epey bir maddi hasar gözüküyor. Köyde 18 hane var. 50 civarinda da vatandasimiz yasiyor. Bugün itibariyle Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügümüz ve Defterdarligimiz hemen hasar tespit çalismalarina basladi.

Tarim Orman Il Müdürlügümüz de tarim arazileri ve hayvan varliginda meydana gelen zararlari tespit etmek için çalisiyor. Insallah en kisa süre içerisinde bu bölgedeki yaralari saracagiz.” seklinde konustu.

Vali Çiftçi daha sonra söyle konustu: “Su ana kadar 15 evin zarar gördügünü bizzat kendim tespit ettim. Bunun disinda ahirlar, depolar ve zirai aletler de sel felaketinde zarar görmüs durumda. Kurumlarimiz çalisiyor ve sorunlari ivedi çözmeye gayret ediyor. Iletisimde bir sorun yok. Devlet burada vatandasi için gereken adimlari atacak.”
Kaynak: İHA