Osmangazi Kütüphanelerinden 26 Bin 155 Okur Sever Faydalandi

Osmangazi Belediyesi’nin ‘okuyan ve okutan Osmangazi’ hedefi ile ilçeye kazandirdigi kütüphaneler ve okuma salonlari, binlerce kisiyi kitapla bulustururken, konforlu ve rahat bir ortamda ders çalismak isteyen ögrencilerin de gözdesi oldu.

Osmangazi Kütüphanelerinden 26 Bin 155 Okur Sever Faydalandi
Osmangazi Belediyesi, ilçenin farkli noktalarinda yer alan 8 kütüphanesindeki toplam 36 bin kitabi, Osmangazililer ile bulusturuyor. Okumayi seven vatandas ve ögrenciler tarafindan ilgi gören Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi Kütüphanesi, Pinarbasi Nilüfer Hatun Kütüphanesi, Hüdavendigar Yetenek Evi Kütüphanesi, Emek Yetenek Evi Kütüphanesi, Demirtas Kültür Merkezi Kütüphanesi, Seyyid Usül Kültür Merkezi Bursa Sairleri Siir Kütüphanesi, Kedili Tekke Millet Kiraathanesi Kütüphanesi ve Sadirvanli Han Kütüphanesi, yilin her döneminde dolup tasiyor. Osmangazi’yi kütüphaneler sehri yapma yönündeki çalismalarina hiz kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, yakinda hizmete açilacak olan Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi ve Gezici Kütüphane ile ilçedeki kütüphane sayisini 10’a çikartmaya hazirlaniyor.

Yeni dönemde kütüphane ve kitap sayilari artiyor

Osmangazi Belediyesi, ilçeye yeni kütüphaneler kazandirmanin yani sira, kütüphanelerdeki kitap sayisini da arttiriyor. Belediye bünyesindeki mevcut 8 kütüphane, suanda 32 bin 823 yerli ve yabanci esere sahip. Yeni açilacak kütüphaneler ile birlikte bu rakam 36 bin 380’e çikacak. 9 bin 860 kisinin üye oldugu kütüphanelerden, her üye 15 günlük periyotlar halinde en fazla 3 kitap ödünç alabiliyor. Kütüphanelerden haftalik ortalama 750 kisi kitap alarak okuyor. Vatandaslara genis bir yelpazede okuma firsati sunan kütüphaneler, süreli yayinlardan romanlara ve ansiklopedilere kadar pek çok kitabi raflarda okuyucularla bulusturuyor. Zengin yayin koleksiyonuna sahip kütüphaneler, oturma ve ders çalisma alanlari, grup çalisma odalari, çocuk ve genç bölümleri, dinlenme alanlari ve bireysel çalisma alanlari ile kitap okumanin yani sira ögrenciler için ders çalismayi ve ödev yapmayi oldukça zevkli ve keyifli bir hale dönüstürüyor.

Osmangazi Belediyesi kütüphanelerine üye olmak isteyen vatandaslar, T.C. nüfus cüzdani ve ehliyet gibi resmi geçerliligi bulunan bir kimlik belgesiyle kütüphanelere basvurabilecegi gibi e-Devlet uygulamasi üzerinden de üyelik islemlerini gerçeklestirebiliyor. e-Devlet kapisi üzerinden Osmangazi Belediyesi/Belediye Kütüphaneleri Üyelik Bilgileri Sorgulama ve Üyelik Basvurusu bölümüne giris yapan vatandaslar, yeni üyelik linkini tiklayarak Osmangazi Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kütüphanelerden birine üye olabiliyor. Vatandaslar ayrica, e-devlette veya Osmangazi Belediyesi kütüphaneleri sisteminde daha önceden kayitli olan kullanici bilgileri ile kutuphane.osmangazi.bel.tr adresine girerek, kütüphanelerdeki kitap taramasini da online olarak yapabilmektedir. Kitap arama menüsünden kitap ile ilgili detaylara ulasabilir, fiziki olarak hangi kütüphanede kaç tane olduguna, ödünç sayisina ve demirbas vb. gibi detaylara ulasabilir.

6 ayda 26 bin 155 kitapsever faydalandi

2024 yilinin geride kalan ilk 6 ayinda Osmangazi Belediyesi’nin kütüphaneleri ve okuma salonlarindan 26 bin 155 kitapsever faydalandi. 2024’ün ilk 833 yeni üye kaydi alan kütüphanelerden, 12 bin 684 kitap ödünç alindi. Kütüphanelere ve okuma salonlarina gelen vatandaslar, ücretsiz internet ve bilgisayar hizmetinden de faydalaniyor. Kütüphanelerde yil boyunca söylesi, sempozyum, kitap senligi gibi birçok etkinlik de gerçeklestiriliyor.
Kaynak: İHA