Maliye Sendikasi'ndan Memur Zammi Ve Özlük Hakki Talebi

Maliye Sendikasi Genel Baskani Muammer Akgül, memurlara yapilan zammin yeniden gözden geçirilmesini ve Maliye personelinin özlük haklarinin iyilestirilmesini istedi.

Maliye Sendikasi'ndan Memur Zammi Ve Özlük Hakki Talebi
Maliye Sendikasi Genel Baskani Muammer Akgül, memurlara yapilan zamma iliskin basin açiklamasinda bulundu. Memur zamlarinin yani sira özlük haklarinin iyilestirilmesi gerektiginin altini çizen Akgül, “Maliye bünyesinde görev alan maliye müdür ve müdür yardimcilarinin özlük haklarinin iyilestirilmesi gerekiyor. Temsil edilen makam, hiyerarsik konum, sorumluluklar kapsami, kadro unvani gibi kriterler esas alinarak net maaslarimizin yeniden belirlenmesi gerekmektedir. Bunlarin yani sira yeterli sayida lojman bulunmayan illerde kira destek ödemesi yapilmasi da elzemdir” ifadelerine yer verdi.

Maliyedeki muhasebe ve gelir uzmanlarinin özlük haklari merkez uzmanlarla esitlenmesi gerektigini söyleyen Muammer Akgül, “Kendilerine inceleme ve denetim yetkisi verilmelidir. Ayrica tüm Maliye personelini kapsayan Mfür, Uzman, VHKI, Memur ve digerlerini kapsayan Mali Hizmetler Sinifi kurulmalidir. Muhasebe Yetkililigi sertifikasi olanlar istekleri halinde diger kurumlara atanabilmelidir. Basuzmanlik kadrosu ihdas edilmelidir. Bu talepler kurumsal kimligi güçlendirecektir. Ayrica seyyanen zamlar emeklilik ayliklarina ilave edilmeli ve ek gösterge adaletsizligi giderilmelidir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA