Malatya'da 15 Temmuz Sehitleri Törenle Anildi

Malatya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde anma etkinlikleri gerçeklestirildi.

Malatya'da 15 Temmuz Sehitleri Törenle Anildi
Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girisiminin 8. yilinda Malatya’da anma programlari, 15 Temmuz Demokrasi ve Bayrak Yürüyüsü ile basladi.

Sonrasinda Sümer Park’ta düzenlenen program ile sehitler anildi. Ellerinde bayraklarla meydani dolduran yüzlerce vatandas, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in konusmasini dev ekranda izledi. Cumhurbaskani Erdogan’in konusmasinin ardindan törende konusan Yesilyurt Belediye Baskani Ilhan Geçit, “15 Temmuz vesayet rejimini kurmak isteyenlere karsi halkimizin destansi bir direnis gösterdigi bir gündür. 15 Temmuz yine sivil iradeyi ve halkin egemenligini ortadan kaldirmaya karsi milletimizin canini siper ederek tarihi büyük bir destan yazdigi bir gündür” dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “Demokrasinin besigi olan yeni Türkiye’nin mimari Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde o gün aziz milletimiz ferasetiyle, irfaniyla, hikmetiyle, akliyla, vicdaniyla, sagduyusuyla bu hain darbe girisiminin önünde durdu” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de 15 Temmuz’u asla unutmayacaklarini belirterek, “Bugünü biz asla unutmayacagiz ve unutturmayacagiz. Eger unutursak 252 sehidimize ihanet etmis oluruz, eger unutursak 2 bin 700 gazimize ihanet etmis oluruz, eger unutursak bu millete hainlik etmis oluruz. Bazilari veya birileri buna tiyatro diyebilir, birileri oyun diyebilir, esasinda o oyunu oynayanlar bu millete bomba atanlari Ankara’da o gün canli sahidiyim. Kizilay’da helikopter tek asagidaki milleti hedef gözetmeden tariyordu” seklinde konustu.

Törende son olarak söz alan Vali Ersin Yazici, Malatya’nin 15 Temmuz’daki destansi mücadelesinin önemine deginerek, “Bu büyük milletin ne denli güçlü ve kararli oldugunu bir kez daha vurguluyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesi hain FETÖ terör örgütü tarafindan gerçeklestirilen darbe girisimiyle milletimizin bagimsizligi ve demokrasisi hedef alinmisti. Ancak bu hain girisim karsisinda milletimiz tek yürek tek vücut olarak direndi. 251 kardesimiz sahadet mertebesine iki binin üzerinde kardesimiz gazilik mertebesine eristi. Bu kahramanlarimiz vatan askiyla vücutlarini hain darbecilerin el koydugu tanklara karsi siper etmis, 15 Temmuz destanini yazmistir. Onlarin cesaretini ve fedakarligini hiçbir zaman unutmayacagiz. Onlarin mirasini yasatmak ve gelecek nesillere aktarmak en büyük vazifemizdir” diye konustu.

Konusmalarin ardindan program çesitli etkinliklerle devam etti. Programa Vali Ersin Yazici, 2. Ordu Komutani Korgeneral Metin Tokel, Büyüksehir Belediye Baskani Sami Er ile askeri erkan, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA