Kütahya'da 15 Temmuz Etkinlikleri

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla tüm Türkiye’de oldugu gibi Kütahya’da da anma etkinlikleri düzenlendi.

Kütahya'da 15 Temmuz Etkinlikleri
Kütahya’da, 15 Temmuz darbe girisimine karsi direnisin 8. yili münasebetiyle Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi.

Mehter takimi ile birlikte Ulu Cami’den Zafer Meydanina yürüyen il protokolü ve yüzlerce vatandas, yürüyüsün ardindan Valilik binasi önünde düzenlenen programa katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program, mehter takiminin gösterisi, protokol konusmalari, çifte ezan, ilahi ve siirler ile devam etti.

8 yil önce hain terör örgütüne karsi Türk milletinin omuz omuza vererek destansi bir direnis sergiledigini belirten Kütahya Belediye Baskani Eyüp Kahveci, "Bugün geçmiste yasananlari unutmadan gelecege daha güçlü bir sekilde bakmaliyiz. Millet olarak birligimizi, beraberligimizi ve kardesligimizi koruyarak her türlü tehdide karsi ayni kararlilik ve cesaretle dimdik durmaliyiz. Unutmayalim ki 15 Temmuz ruhu yalniz bir gecenin degil milletimizin asirlardir tasidigi bagimsizlik ve özgürlük mücadelesinin bir yansimasidir. Bu ruhu yasatmak ve gelecege aktarmak hepimizin en önemli sorumlulugudur" dedi.

15 Temmuz gecesi gösterdikleri kahramanlik için Kütahyali vatandaslari tebrik eden ve 15 Temmuz’un 85 milyon vatandasin ortak bayrami oldugunu söyleyen Kütahya Valisi Musa Isin, "85 milyon birlikte bugüne sahip çikmaktadir ve çikmalidir. Hepimizin bayramidir bu. Nasil ki biz Kurtulus Bayramlarimizi kutluyoruz, 15 Temmuz’u da bu ruhla kutlamamiz gerekir. Ve bu ruhu öldürmememiz gerekiyor. Bizim 85 milyon olarak vatanimizin bölünmez bütünlügü üzerinde ittifak etmemiz gerekir" diye konustu.

Programin sonunda sela okundu ve sehitler için dua edildi.
Kaynak: İHA