Körfezliler 15 Temmuz Hain Darbe Girisiminin 8. Yilinda Meydanlardaydi

KOCAELI – 15 Temmuz hain darbe girisiminin 8. Yil dönümünde Körfezliler sehit olanlar için dua okudu.

Körfezliler 15 Temmuz Hain Darbe Girisiminin 8. Yilinda Meydanlardaydi
Tütünçiftlik Kültür Merkezi önündeki 15 Temmuz Sehitler ve Demokrasi Meydani’nda gerçeklestirilen programa; Körfez Kaymakami Ugur Kalkar, Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt ve esi Hatice Sögüt, Garnizon Komutan Vekili Bayram Savas, ilçe jandarma ve emniyet müdürleri, baskan yardimcilari Ibrahim Çirpan, Osman Yurt, Levent Yilmaz, Ahmet Erdemis ve çok sayida vatandas katildi.



"Körfezliler alani doldurdu"

Programda ayrica; AK Parti Ilçe Baskani Nurettin Okudan, MHP Ilçe Baskani Dogan Bekiroglu, BBP Ilçe Baskani Selim Öztürk, geçmis dönem Körfez Belediye Baskani Ismail Baran, Kent Konseyi Baskani Nazmi Akin, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, oda baskanlari ve yöneticileri ile de yer aldi. Vatandaslarin da ellerinde bayraklariyla coskuya ortak oldugu bulusma, Resul Aydemir’in seslendirdigi ezgilerle basladi.

Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, “Bizlere, dünyada esine az rastlanan bir ihaneti yasatan; ama buna karsilik yine tüm cihanin sahit oldugu en büyük cevabi alan 15 Temmuz’un yildönümündeyiz. Bugün, ihanet sebekelerinin, agababalari ile isbirligi halinde kendi topraklarini isgale yeltendigi o kara günün yildönümü. Ama yüce Allah’a sükürler olsun ki o gün; bizim için “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” oldu. O gün; yilmaz, yorulmaz ve cesur lider Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde kükreyen bir milletin Izzet ve aydinliga, hain ve alçaklarin ise zillet ve karanliga gömüldügü gün oldu. Ve yine o gün, FETÖ ve uluslararasi sebekelerin ortakliginda girisilen, vatanimizi sömürgelestirme operasyonu; ilahi bir nefes, çelik bir irade, ve ezeli bir asalet ile paramparça edildigi gün oldu. Bunun için ne kadar sükretsek azdir. 15 Temmuz vesilesiyle, basta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere, korumakla görevli oldugu insanlara kursun sikanlara, akli, vicdani ve iradesi satin alinmis olanlara tarihi bir cevap verilmistir. Devletin her kademesinde sinsice yuvalanmis olan FETÖ’nün, ulusumuzun geleceginden silinmesi saglanmistir. Birligimizi ve dirligimizi korudugumuz sürece, tüm iç ve dis engellere ve tuzaklara karsi, 15 Temmuzda oldugu gibi, bundan sonrada basi dik olarak yasama irademiz bir kez daha, dosta düsmana gösterilmistir. Karanligi aydinlatan bir simsek gibi, alçaklarin üstüne inen kahraman sehitlere rahmet olsun. Asil milletimizin sanli bayragini, küresel hainlerle birlikte indirmeye tesebbüs edenlere de lanet olsun” ifadelerini kullandi.

"Milletimiz en güzel cevabi verdi"

Baskan Sögüt’ün ardindan Körfez Kaymakami Ugur Kalkar da kisa bir konusma yaparak, “Milletimizin demokrasi ve milli iradeye olan bagliligini bir kez daha hatirladigimiz ve gururla andigimiz 15 Temmuz’da hep birlikteyiz. 8. yildönümünde demokrasi ve vatan bagimsizligi için canlarini feda eden sehitlerimizi rahmetle aniyorum. 15 Temmuz 2016’da hain darbe girisimine karsi milletimizin gösterdigi direnis tarihin en önemli noktalarindan birdir. Kadin erkek, genç yasli demeden meydanlara inmis, tanklara, uçaklara karsi gögsünü siper etmistir. 15 Temmuz sadece bir direnisin degil, birlik ve beraberligimizin de simgesi olmustur. Allah bizlere bir daha böyle acilar yasatmasin” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Kur’an-i Kerim tilaveti gerçeklestirildi.

IPRAS Camii Imami Hüseyin Çaliskan, Çarsi Cami Imami Ibrahim Karaosmanoglu, Yavuz Camii Imam Hatibi Emre Avanoglu ve Yeniyali Camii Imam Hatibi Yahya Yonca’nin Kur’an tilaveti sonrasinda Ilçe Müftüsü Muhammed Aydin dua yaptirdi. Okunan Kur’an-i Kerim ve yapilan dua sonrasinda Körfez Belediyesi Mehteran Takimi sahne aldi. Mars ve ezgileri seslendiren Mehteran gösterisi sonrasinda 15 Temmuz’u anlatan videolar izletildi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ulusa seslenisi de alanda canli olarak izlendi. Program, saat 00:13’te selalarin okunmasi ile birlikte sona erdi.
Kaynak: İHA