Kastamonu Üniversitesi'nin Minyatür Ahsap Ev Sergisine Büyük Ilgi

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi ögrencilerinin tasarladiklari minyatür ahsap evler, açilan sergide begeniye sunuldu.

Kastamonu Üniversitesi'nin Minyatür Ahsap Ev Sergisine Büyük Ilgi
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisligi Bölümü 2. sinif ögrencileri, ’ahsap konstrüksiyonlar’ dersi çerçevesinde minyatür ahsap evler tasarladi Ahsap Kültürünü Arastirma ve Uygulama Merkezi’nde üretimi gerçeklestirilen eserler, Orman Fakültesi’nde düzenlenen sergide begeniye sunuldu. Sergilenen minyatür evler ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Serginin açilisinda konusan Orman Endüstri Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Saim Ates ve dersin sorumlusu Doç. Dr. Önder Tor, ahsap evlerin tarihi ve güncel önemi ile ilgili bilgi verdi. Son yillardaki ahsap evlere olan ilginin artarak devam edecegini belirten Doç. Dr. Önder Tor, sergilenen evlerde genel olarak masif ahsap malzemenin kullanildigini, evlerin fonksiyonel, estetik, iklim ve ekolojiye duyarli tasarimlarinin öne çiktigini kaydetti.

Her bir minyatür evin kendine özgü bir hikayesi ve tasarimi olduguna dikkat çeken Tor, ögrencilerin tasarim süreçlerine dair bilgiler verdi.

Sergiye katilan Orman Fakültesi Dekani Prof. Dr. Erol Akkuzu ise ahsap evlerin sürdürülebilirlik açisindan önemine dikkat çekerek, ögrencilere özenli çalismalari ve basarilari için tebriklerini iletti.
Kaynak: İHA