Giresun'da 2024 Yili Findik Rekolte Çalismalari Tamamlandi

Giresun’da 2024 yili üretim sezonu öncesinde findik rekolte tahmin çalismasi tamamlandi.

Giresun'da 2024 Yili Findik Rekolte Çalismalari Tamamlandi
Tarim ve Orman Il Müdürlügünden koordinasyonunda 1 Temmuz tarihinde baslayan 2024 yili findikta tahmini rekolte çalismalarinin tamamlandigi belirtildi. Yapilan çalismalarda Giresun’un orta ve yüksek kesimlerinde geçen yila göre rekoltenin yüksek oldugu, sahil kesimlerinde ise beklenenin altinda oldugu görüldü.

Tarim ve Orman Il Müdürlügünden yapilan açiklamada “Giresun Tarim ve Orman Müdürlügünün koordinasyonunda Giresun Üniversitesi, Giresun Ticaret Borsasi, FISKOBIRLIK, Karadeniz Ihracatçilar Birligi, Giresun Ziraat Odasi, Findik Arastirma Enstitüsü ve bazi ilgili kurumlarin temsilcilerinin yer aldigi rekolte tespit komisyonu çalismalarinin tamamladi.1 Temmuz tarihinde çotanak sayimiyla baslayan çalismalar 15 Temmuz itibariyla tamamlanmistir. Yapilan çalismalarda elde edilen sonuçlar Tarim ve Orman Bakanligina iletildi ve önümüzdeki günlerde gerekli rakamsal açiklamalar yapilacaktir” denildi.

Öte yandan geçen yil Giresun findik rekoltesi 92 bin ton olarak açiklanmis daha sonra ise rekolte 72 bin ton olarak revize edilmisti. 2024 yilinda ise rekoltenin geçen yila göre bir miktar yüksek oldugu ve 400 rakimin üzerinde findik veriminin iyi oldugu, sahil kesimlerinde ise beklenenin altinda oldugu tespit edildi.
Kaynak: İHA